Hyppää sisältöön

Liikennejärjestelmäsuunnittelu

Hyvä suunnittelu edistää niin ihmisten kuin tavaroidenkin toimivaa, turvallista ja kestävää liikkumista.

Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelma

Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelma on maakunnallista liikennejärjestelmätyötä ohjaava strateginen asiakirja. Se määrittelee Pirkanmaan liikennejärjestelmän kehittämistarpeet, -mahdollisuudet ja näiden toteuttamisen suuntaviivat tavoitevuoteen 2045 mennessä.

Suunnitelma edustaa maakunnallista kokonaiskuvaa, ja sillä on tarkoitus toisaalta vaikuttaa valtiontason päätöksentekoon, toisaalta antaa syötteitä käytännön suunnittelutyöhön. Suunnitelmaa toteutetaan nelivuotisten toimenpideohjelmien muodossa..

Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelma on luettavissa tämän linkin takaa.

Lisätietoa Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelmasta täällä (sivusto).

Länsi-Suomen liikennestrategia

Kuuden Länsi-Suomen maakunnan (Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta) liikennestrategiassa kiteytetään yhteinen näkemys alueen tärkeimmistä liikennejärjestelmäkysymyksistä. Kaikki liikennemuodot otetaan huomioon. Yhteinen tahtotila sisältää viestejä valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitteluun. Samoin tunnistetaan teemoja, joissa maakuntien on hyödyllistä ja kustannustehokasta tehdä keskinäistä yhteistyötä.

Länsi-Suomen yhteinen liikennestrategia on luettavissa tämän linkin takaa.

Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma

Ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma koskee vuosia 2021-2032. Suunnitelma perustuu lakiin liikennejärjestelmästä ja maanteistä. Valtakunnallinen suunnitelma ei suoraan ohjaa maakunnallista suunnittelua, mutta sen sisällöt tulee ottaa huomioon myös alueellisessa suunnittelussa.

Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnittelun materiaalit valtioneuvoston sivuilla.

Lisätietoja:

  • Suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen

    Vastuullani on maankäyttö- ja liikennetiimin vetäminen sekä toiminnan suunnittelu ja kehittäminen yhdessä tiimin kanssa. Erityisosaamistani on liikennejärjestelmäsuunnittelu, mutta puoleeni voi kääntyä kaikissa maankäytön, liikenteen tai ympäristön suunnittelua koskevissa kysymyksissä.