Hyppää sisältöön

Liikennejärjestelmäsuunnittelu

Hyvä suunnittelu edistää niin ihmisten kuin tavaroidenkin toimivaa, turvallista ja kestävää liikkumista.

Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelma

Liikennejärjestelmäsuunnittelun tavoitteena on edistää toimivaa, turvallista ja kestävää liikkumista niin ihmisille kuin tavaroillekin. Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelman ovat laatineet alueen toimijat yhdessä. Se tuo esiin, mikä on maakunnan liikennejärjestelmän näkökulmasta tärkeää, mitä toimenpiteitä tulisi painottaa ja mitä asioita tai hankkeita valtion toivotaan tekevän.

Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelma on luettavissa tämän linkin takaa.

Länsi-Suomen liikennestrategia

Kuuden Länsi-Suomen maakunnan (Etelä-Pohjanmaa, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Pohjanmaa ja Satakunta) liikennestrategiassa kiteytetään yhteinen näkemys alueen tärkeimmistä liikennejärjestelmäkysymyksistä. Kaikki liikennemuodot otetaan huomioon. Yhteinen tahtotila sisältää viestejä valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitteluun. Samoin tunnistetaan teemoja, joissa maakuntien on hyödyllistä ja kustannustehokasta tehdä keskinäistä yhteistyötä.

Länsi-Suomen yhteinen liikennestrategia on luettavissa tämän linkin takaa.

Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma

Ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma valmistellaan vuosille 2021-2032. Suunnitelman laatiminen perustuu lakiin liikennejärjestelmästä ja maanteistä. Valtakunnallinen suunnitelma ei suoraan ohjaa maakunnallista suunnittelua, mutta sen sisällöt tulee ottaa huomioon myös alueellisessa suunnittelussa. Pirkanmaa seuraa valmistelua ja vaikuttaa suunnitelmaan niin omista lähtökohdistaan kuin myös osana laajempia yhteenliittymiä, kuten Länsi-Suomen liikennestategiayhteistyö tai päärataryhmä.

Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnittelun materiaalit valtioneuvoston sivuilla.

Lisätietoja: