Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto ja päätöksenteko

Viemme verkostojemme kanssa yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista tulevaisuutta.

Pirkanmaan liitto on kuntayhtymä, jonka toiminta-alue on koko maakunta. Pirkanmaahan kuuluu 23 kuntaa.

Tehtävänä täydellinen maakunta

Ratkaisemme vastuullisesti tulevaisuuden mahdollisuuksia

  • Olemme koko maakuntaa varten ja keskitymme maakunnallisesti merkittäviin asioihin.
  • Edistämme toiminnallamme kestävää kasvua.
  • Luomme arvoa korkealla osaamisella ja demokraattisella päätöksenteolla.
  • Olemme yhteensovittava suunnannäyttäjä ja johdamme tiedolla verkostoissa.
  • Olemme vaikuttava: kädenjälkemme näkyy Pirkanmaalla, Suomessa ja Euroopassa.
  • Olemme työnantaja ja työyhteisö, josta ollaan ylpeitä.
  • Pirkanmaan liiton yhteisesti sovitut arvot ovat luottamus, avoimuus ja rohkeus.

Täydellisyys tarkoittaa maantieteellisesti ehjää, täyttä Pirkanmaata, joka muodostettiin aikanaan toiminnallisista lähtökohdista tietoon nojaten (Reino Ajon väitöskirja 1944). Tällaisessa maakunnassa on hyvä olla. Tällainen Pirkanmaa tunnistaa myös tarkoituksenmukaisen tekemisen tason.

Avaamme ratkaisuillamme ovia uusille mahdollisuuksille, emmekä vain reagoi ongelmiin. Ratkaiseminen on tuloksellista, vaikuttavaa ja eteenpäin vievää. Ymmärrämme vastuullisuuden niin sosiaalisena, ympäristöllisenä kuin taloudellisena vastuuna.

Olemme vastuullisia niin ulospäin kuin työyhteisössä. Meillä on vahvistuva kyky tulkita tulevaisuutta. Kutsumme myös muita katsomaan samaan suuntaan. Valvomme maakunnan etua ja vaikutamme sen puolesta terävästi, oikea-aikaisesti ja tarkkaan kohdennetusti.

Strategian työstö alkoi jo vuonna 2019 henkilöstön ja tärkeimpien ulkoisten sidosryhmien kanssa. Varsinainen tiivis strategiatyö alkoi tämän vuoden kesällä uuden maakuntajohtajan myötä. Johtoryhmällä ja henkilöstöllä on ollut työssä keskeinen vastuu. Lisäksi sisältöön ovat oleellisesti vaikuttaneet maakuntavaltuusto, maakuntahallitus sekä Pirkanmaan kuntajohtajakokous.

Ensi vuonna 2023 strategiaa lähdetään viemään käytäntöön. Pirkanmaan liitossa uudistetaan toimintamalleja sekä organisaation sisällä että sidosryhmäkumppaniyhteistyössä.

Tutustu Pirkanmaan liiton edunvalvontaan kohdasta vaikuttaminen ja sen verkostot. Päätöksentekokoneistomme löydät alla olevista muista linkeistä.

Hae lisätietoa klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Lisätietoja: