Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto ja päätöksenteko

Viemme verkostojemme kanssa yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista tulevaisuutta.

Pirkanmaan liitto on kuntayhtymä, jonka toiminta-alue on koko maakunta. Pirkanmaahan kuuluu 23 kuntaa.

Maakuntavaltuusto (61 jäsentä) on Pirkanmaan liiton ylin päättäjä. Maakuntahallitus (11 jäsentä) johtaa Pirkanmaan liiton käytännön työtä. Tarkastuslautakunta valvoo liiton toiminnan ja taloudenpidon asianmukaisuutta ja tuloksellisuutta.

Esityslistat ja pöytäkirjat tämän linkin takana .

Sidonnaisuusilmoitukset tämän linkin takana. 

Katso Pirkanmaan liiton luottamuselinten kokouspäivät tämän linkin takaa.

Tehtävänä täydellinen maakunta

Edistämme toiminnallamme Pirkanmaan ja sen kuntien elinvoimaa ja yhteistyötä sekä otamme huomioon kuntien erilaiset lähtökohdat. Pirkanmaan liiton sydämenasia on, että Pirkanmaa on kestävällä tavalla elinvoimainen nyt ja tulevaisuudessa. Teemme työtä ja luomme arvoa yhdessä sidosryhmiemme kanssa ottamalla huomioon kestävyyden eri näkökulmat. Tavoitteenamme on vauras ja vastuullinen maakunta.

Ratkaisemme vastuullisesti tulevaisuuden mahdollisuuksia

  • Olemme koko maakuntaa varten ja keskitymme maakunnallisesti merkittäviin asioihin.
  • Edistämme toiminnallamme kestävää kasvua.
  • Luomme arvoa korkealla osaamisella ja demokraattisella päätöksenteolla.
  • Olemme yhteensovittava suunnannäyttäjä ja johdamme tiedolla verkostoissa.
  • Olemme vaikuttava: kädenjälkemme näkyy Pirkanmaalla, Suomessa ja Euroopassa.
  • Olemme työnantaja ja työyhteisö, josta ollaan ylpeitä.
  • Pirkanmaan liiton yhteisesti sovitut arvot ovat luottamus, avoimuus ja rohkeus.

Täydellisyys tarkoittaa maantieteellisesti ehjää, täyttä Pirkanmaata, joka muodostettiin aikanaan toiminnallisista lähtökohdista tietoon nojaten (Reino Ajon väitöskirja 1944). Tällaisessa maakunnassa on hyvä olla. Tällainen Pirkanmaa tunnistaa myös tarkoituksenmukaisen tekemisen tason.

Avaamme ratkaisuillamme ovia uusille mahdollisuuksille, emmekä vain reagoi ongelmiin. Ratkaiseminen on tuloksellista, vaikuttavaa ja eteenpäin vievää. Ymmärrämme vastuullisuuden niin sosiaalisena, ympäristöllisenä kuin taloudellisena vastuuna.

Olemme vastuullisia niin ulospäin kuin työyhteisössä. Meillä on vahvistuva kyky tulkita tulevaisuutta. Kutsumme myös muita katsomaan samaan suuntaan. Valvomme maakunnan etua ja vaikutamme sen puolesta terävästi, oikea-aikaisesti ja tarkkaan kohdennetusti.

Vuonna 2023 Pirkanmaan liitossa uudistetaan toimintamalleja sekä organisaation sisällä että sidosryhmäkumppaniyhteistyössä.

Tutustu Pirkanmaan liiton edunvalvontaan kohdasta vaikuttaminen ja sen verkostot. Päätöksentekokoneistomme löydät alla olevista muista linkeistä.

Hae lisätietoa klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Lisätietoja: