Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto ja päätöksenteko

Viemme verkostojemme kanssa yhdessä Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista tulevaisuutta.

Pirkanmaan liitto on kuntayhtymä, jonka toiminta-alue on koko maakunta. Pirkanmaahan kuuluu 23 kuntaa.

Käynnistäjä, toimija, rahoittaja

Nämä kolme sanaa määrittelevät toimintamme luonnetta hyvin.

Suunnittelemme ja osoitamme maankäytön ratkaisuja laajalla yhteistyöllä valmistellulla maakuntakaavalla. Ideoimme verkostoissa näkökulmia, joilla korkeakoulut, julkiset toimijat ja yritykset löytävät uusia vahvuuksia. Käynnistämme itse kansallisia tai kansainvälisiä hankkeita, joiden avulla maakuntaa kehitetään. Myönnämme rahoitusta hankkeille.

Neutraalina maakunnallisena toimijana mahdollistamme erilaisia kokoontumisia ja isojen koko maakunnan kattavien hankkeiden eteenpäin menoa. Lisäksi selvitämme ja koostamme tietoa maakunnan eri toimijoiden käyttöön.

Tarjoamme laaja-alaista asiantuntijuutta, yhteistyöfoorumeita, työkaluja ja alustoja yhteisen tahtotilan muodostamista varten. Kannustamme koko maakuntaa muutosvalmiuteen ja ennakkoluulottomaan ajatteluun.

Valvomme maakunnan etua sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

Viemme Pirkanmaata kohti kestävästi elinvoimaista maakuntaa.

Tutustu Pirkanmaan liiton edunvalvontaan kohdasta vaikuttaminen ja sen verkostot. Päätöksentekokoneistomme löydät alla olevista muista linkeistä.

Hae lisätietoa klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Lisätietoja:

  • Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen

    Johdan Pirkanmaan liittoa ja maakunnan tulevaisuuden valmistelua. Johdan maakunnan edunvalvontaa ja yhteistyötä Euroopassa, Suomessa ja Pirkanmaalla. Tavoitteenani on kestävästi menestyvä kansainvälinen Pirkanmaa. Vastaan tuloksistamme maakuntavaltuustolle ja maakuntahallitukselle.