Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä Pirkanmaan liiton saavutettavuusseloste koskee verkkosivuja www.pirkanmaa.fi ja soteuudistus.pirkanmaa.fi. Seloste on päivitetty 1.8.2023.

Tätä Pirkanmaan liiton verkkopalvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Siinä edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Pirkanmaan liiton pääsivusto julkaistiin 30.9.2020.

Pirkanmaan sote-uudistuksen alasivut julkaistiin 1.12.2020.

Pirkanmaan vaihemaakuntakaavan alasivut julkaistiin 10.5.2022.

Alasivut on tehty multisite-toteutuksena, jolloin niissä on otettu huomioon samat saavutettavuutta edistävät ratkaisut kuin pääsivuillakin.

Sivuston saavutettavuutta on rakentamisen yhteydessä arvioitu jatkuvasti osana suunnittelu- ja kehitysprosessia sekä käsin testaamalla että automaattisilla työkaluilla. Sote-uudistuksen alasivun saavutettavuutta arvioimme itse julkaisuhetkellä. Pääsivustolle tehtiin lisäksi erillinen saavutettavuusauditointi. Auditoijana oli Eficode Oy ja raportti annettiin 15.10.2020. Auditoinnissa kävi ilmi, että sivuston saavutettavuus on hyvällä tasolla eikä suuria puutteita löydetty. Raportissa mainitut tekniset puutteet korjattiin vuoden 2020 loppuun mennessä.

Teemme jatkuvasti tämänkin jälkeen työtä saavutettavuuden parantamiseksi.

Tietoa ei-saavutettavasta sisällöstä:

Sekä pääsivulla että sote-uudistuksen alasivulla saattaa kuitenkin olla sisältöjä, jotka eivät kuulu lainsäädännön piiriin. Ne ovat esimerkiksi toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018. Sivuilla voi olla linkityksiä ulkopuolisille sivuille, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.

Jos huomasit saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme, kerro siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Voit jättää palautetta verkkolomakkeella, joka löytyy tämän linkin takaa.

Palvelemme näillä sivuilla olevien ei-saavutettavien sisältöjen osalta tiedon tarvitsijaa myös henkilökohtaisesti sähköpostilla tai toimistolla.

Sähköpostiosoitteemme on: pirkanmaan.liitto@pirkanmaa.fi

Voit käydä myös toimistollamme (ota yhteyttä ensin sähköpostilla):

Pirkanmaan liitto,
Kelloportinkatu 1 B (käyntiosoite),
PL 1002, 33101 TAMPERE
aukioloaika: klo 9-15

Pirkanmaan liitossa saavutettavuusasioista vastaa organisaatiotasolla henkilöstöjohtaja Mirva Kandolin.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille Pirkanmaan liittoon (eli sivuston ylläpitäjälle). Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde: 0295 016 000

Tämä verkkosivusto on julkaistu
30.09.2020

Sivu on päivitetty 1.8.2023.