Hyppää sisältöön

Muita EU-rahoituslähteitä

Pirkanmaata kehitetään myös useilla muilla rahoitusvälineillä. Näitä ovat muun muassa Euroopan sosiaalirahasto, maaseuturahasto ja Horisontti 2020.

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella vahvistetaan työllisyyttä osaamista ja palvelurakenteita kehittämällä. ESR-tukea välittävät elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset.

ELY-keskukset myöntävät myös suoria yritystukia ja yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksia.

Maaseudun kehittämistä rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Sen tavoitteena on kestävä kasvu, elinkeinojen kehittäminen ja elämänlaadun parantaminen maaseudulla. Ohjelman rahoituksen hyödyntämisessä neuvovat kuntien maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueet, ELY-keskukset ja paikalliset Leader-ryhmät, jotka myöntävät rahoitusta omien kehittämispainotustensa mukaisesti. Pirkanmaalla toimivat Leader-ryhmät ovat Leader Joutsenten reitti, Leader Kantri, Leader Pirkan Helmi, Leader PoKo ja Leader Pohjois-Satakunta.

Euroopan unionilla on lisäksi suuri joukko erillisrahoitusohjelmia. Pirkanmaalle niistä tärkeimpiä ovat Horisontti 2020, Erasmus+ ja Interreg -ohjelmat. Lue näistä ja muista rahoitusmahdollisuuksista lisää Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston sivuilta.

Siirry ELY-keskuksen EU-rahoituksen teemasivuille tästä linkistä.

Löydä Pirkanmaan Leader-ryhmät tämän linkin takaa.

Siirry Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston sivuille tästä linkistä.