Hyppää sisältöön

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE)

Rahoitusta kohdennetaan Pirkanmaalla maakuntaohjelman mukaiseen omaehtoiseen kehittämiseen ja siltasopimuksen toimeenpanoon.

Maakuntien omaehtoisen kehittämisen kansallinen määräraha käytetään maakuntaohjelman toimeenpanoa edistäviin kohteisiin. Rahoitusta on mahdollista kohdentaa myös koronavirusepidemian alueen kehitykselle aiheuttamien haitallisten vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen. Rahoitettavat hankkeet tukevat useimmiten joko suoraan tai välillisesti alueen elinkeinotoiminnan kehittämistä. Yksittäisten yritysten hankkeita ei kuitenkaan rahoiteta – hankkeiden tulee tukea laajemmin Pirkanmaan kehittämistavoitteita.

Siltasopimuksen mukaisia painopisteitä Pirkanmaalla ovat

  • Ammatillisen koulutuksen kehittämiskokonaisuus Pirkanmaalla: uudenlainen yhteistyöalusta teollisuuden perusosaamisen ja vetovoiman vahvistamiseksi.
  • Suurhankkeiden osaamisen hallintaprosessin ja osaavan työvoiman saatavuuden mallintaminen ja pilotointi hankkeissa. Osaajien tunnistaminen ja toimialakohtainen työnvälitys digitaalista tekoälyalustaa hyödyntäen sekä työvoimatarpeen ennakointimallin luominen.
  • Bio- ja kiertotalouden T&K -alustojen kehittäminen.

Hae lisätietoa klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Pirkanmaan maakuntaohjelmaan pääset tästä linkistä.

Lisätietoa siltasopimuksesta voit lukea valtioneuvoston sivuilla.

Hakemuslomakkeita voi tiedustella alla mainituilta yhteyshenkilöiltä. Haku on jatkuva.

Lisätietoa: