Hyppää sisältöön

Vaikuttaminen ja sen verkostot

Vaikuttamistyötä tehdään yhdessä kuntien, yritysten, järjestöjen, kouluttajien, valtionhallinnon edustajien ja vaalipiirin kansanedustajien kanssa.

Pirkanmaalla vaikuttamisen ja edunvalvonnan tavoitteena on maakunnan menestys ja kilpailukyky. Uudistusten vauhdittaminen, hankeresurssien varmistaminen, maakunnan taloudellisen kasvun ja asukkaiden hyvän elämän edellytysten lisääminen ovat esimerkkejä vaikuttamistyön keskeisistä painopisteistä.

Vaikuttamistyötä tehdään yhdessä maakunnan kuntien, yritysten, järjestöjen, kouluttajien, valtionhallinnon edustajien ja vaalipiirin kansanedustajien kanssa. Kohteita ovat erityisesti eduskunta, maan hallitus ja keskushallinto. EU-edunvalvontaa toteutetaan EU-toimiston avustamana suoraan paikan päällä Brysselissä.

Maakuntahallitus vahvistaa vuosittain Pirkanmaan budjettitavoitteet koskien valtion seuraavan vuoden talousarviota sekä vaalikausittain hallitusohjelmatavoitteet. Tavoitteissa painottuu erityisesti osaamista ja vetovoimaa vahvistavat määrärahatarpeet, hiilineutraaliutta edistävät toimenpiteet sekä liikenneinvestoinnit. Tavoitteiden edistäminen vaatii usein monivuotista ja monivaiheista työtä sekä laajaa yhteistyötä.

Hae lisätietoa klikkaamalla alla olevia linkkejä.

Lisätietoja: