Hyppää sisältöön

Vaikuttaminen ja sen verkostot

Pirkanmaalla vaikuttamisen ja edunvalvonnan tavoitteena on maakunnan menestys ja kilpailukyky. Uudistusten vauhdittaminen, hankeresurssien varmistaminen, maakunnan taloudellisen kasvun ja asukkaiden hyvän elämän edellytysten lisääminen ovat esimerkkejä vaikuttamistyön keskeisistä painopisteistä.

Vaikuttamistyötä tehdään yhdessä maakunnan kuntien, yritysten, järjestöjen, kouluttajien, valtionhallinnon edustajien ja vaalipiirin kansanedustajien kanssa. Kohteita ovat erityisesti eduskunta, maan hallitus ja keskushallinto. EU-edunvalvontaa toteutetaan EU-toimiston avustamana suoraan paikan päällä Brysselissä.

Maakuntahallitus vahvistaa vuosittain Pirkanmaan budjettitavoitteet koskien valtion seuraavan vuoden talousarviota sekä vaalikausittain hallitusohjelmatavoitteet. Tavoitteissa painottuu erityisesti osaamista ja vetovoimaa vahvistavat määrärahatarpeet, hiilineutraaliutta edistävät toimenpiteet sekä liikenneinvestoinnit. Tavoitteiden edistäminen vaatii usein monivuotista ja monivaiheista työtä sekä laajaa yhteistyötä.

Lisätietoja:

  • Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen

    Johdan Pirkanmaan liittoa ja maakunnan tulevaisuuden valmistelua. Johdan maakunnan edunvalvontaa ja yhteistyötä Euroopassa, Suomessa ja Pirkanmaalla. Tavoitteenani on kestävästi menestyvä kansainvälinen Pirkanmaa. Vastaan tuloksistamme maakuntavaltuustolle ja maakuntahallitukselle.

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.