Hyppää sisältöön

Teknologiamurros ja Pirkanmaan teollinen tulevaisuus - katso tallenne Pirkan päivästä

| Pirkanmaan liitto

Pirkan päivän tilaisuus oli tänä vuonna rakennettu yhteistyössä Pirkanmaan edunvalvontaryhmän kanssa. Tilaisuuteen oli yhdistetty Pirkanmaan vaikuttajafoorumi.

Pirkan päivän juhlaseminaari pureutui tänä vuonna ajankohtaiseen aiheeseen: Teknologiamurros ja Pirkanmaan teollinen tulevaisuus. Aihe kirvoitti terävän ajankohtaiset avaus- ja juhlapuheet sekä kiinnostavan paneelikeskustelun.

Alla nostoja Pirkan päivästä. Kuvatekstissä on mukana tallenteen kohta, josta pääset seuraamaan kyseistä osiota. Tilaisuuden juontajana toimii Jussi-Pekka Rantanen. Tallennetta voi katsoa vielä 14 vuorokauden ajan.

Avaussanat, maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman: Pirkanmaan teknologiamurros on ajattelutapojen murrosta, totesi maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman avauspuheessaan. Tarvitsemme tietoa siitä, millaisia muutoksia ja mahdollisuuksia on luvassa. Pirkan päivän juhlinta on uudistunut ja muuttunut asiakeskeisempään suuntaan. Seminaarissa tuodaan esiin kilpailukykyä, edunvalvontaa, joukkuepelin merkitystä. Yhteistyötä ohjelman rakentamisessa on tehty Pirkanmaan edunvalvontaryhmän kanssa ja tilaisuuteen on yhdistetty tänä vuonna Pirkanmaan vaikuttajafoorumi. Puheessa tulee esiin myös Pirkanmaan liiton uuden visuaalisen ilmeen luonnehdinta. Sofia Vikmanin avauspuhe löytyy tallenteelta kohdasta 9:50-15:58.

Juhlapuhe, työministeri Arto Satonen: Työministeri Arto Satonen kosketteli juhlapuheessaan uuden hallitusohjelman työmarkkinoita koskevia keskeisiä uudistuksia sekä elinkeino- ja teollisuuspolitiikan linjauksia. Lisäksi puheessa tuli esiin teknologian kehityksen myötä muuttuneita osaamistarpeita. Puheessa esiintyviä teemoja ovat:

  • Talouden tilanne tällä hetkellä
  • Millaiset työmarkkinat tarvitaan
  • Työlainsäädännön uudistamistarpeet
  • TE-palvelujen uudistus
  • Kasvupotentiaalin hyldyntäminen
  • Teknologinen kehitys ja kaksoissiirtymä
  • Globaalissa kilpailussa menestyminen

Juhlapuhe on luettavissa tämän linkin takaa.

Arto Satosen puhe löytyy tallenteelta kohdasta 17:10–28:10


Teknologiamurros ja Pirkanmaan teollinen tulevaisuus (paneeli):
Matti Apunen, työelämäprofessori, Tampereen yliopisto - metallin ja konepajateollisuuden näkökulma
Valtteri Vuorisalo, työelämäprofessori, Tampereen yliopisto - yritysjohdon ja omistajien näkökulma
Tapio Kolunsarka, toimitusjohtaja, Insta Group Oy - kansainvälisen teknologian näkökulma, millaiseksi peli on muuttunut

Paneelikeskustelu löytyy tallenteen kohdasta 35:40-1:46.

Pirkanmaan palkinnon jakaminen: Pirkanmaan palkinnon sai Popeda-yhtye. Palkinnon vastaanotti yhtyeen puolesta Pate Mustajärvi.
Palkinnon luovutti maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman. Mukana palkinnon luovutustilaisuudessa maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen.

Palkinnonjako löytyy tallenteelta kohdasta 1:48-1:56.

Katso palkintotiedote täältä.

Tilaisuuden tallenteeseen tästä linkistä.

Kuvat: Milja Mansukoski ja Rami Marjamäki

Kaikki artikkelit