Hyppää sisältöön

Popeda on vuoden 2023 Pirkanmaan palkinnon saaja

| Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Popeda on kulttuuri-ilmiö, joka on syntynyt Pirkanmaalla, edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta sekä pirkanmaalaista identiteettiä ja jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen musiikkihistoriaan.

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Popeda-yhtyeelle vuoden 2023 Pirkanmaan palkinnon. Taiteilija Markku Salon tekemän Valkohäntä-veistoksen luovutti Pirkan päivän juhlaseminaarin yhteydessä maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman. Palkinnon otti vastaan Popeda-yhtyeen keulahahmo Pate Mustajärvi.

Pirkanmaan palkinnon sai tänä vuonna Popeda-yhtye. Kuvassa maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen (vas.), Popeda-yhtyeen puolesta palkinnon vastaanottanut Pate Mustajärvi ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman. (Kuva: Rami Marjamäki)

Popeda ei ole vain bändi, vaan kulttuuri-ilmiö, joka on syntynyt Pirkanmaalla, edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta sekä pirkanmaalaista identiteettiä ja jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen musiikkihistoriaan. Pirkanmaan palkinto myönnetään pirkanmaalaiselle legendalle, Popedalle, kiitoksena pitkästä, aktiivisesta ja unohtumattomasta urasta.

Kuvassa taiteilija Markku Salon tekemä Valkohäntä-veistos odottelemassa saajaansa.

Maakuntahallitus päätti lisäksi jakaa 7 000 euron rahapalkinnon maakuntaneuvos Jussi V. Niemen rahastosta. Rahapalkinto annetaan kannustamaan pirkanmaalaisia yhtyeitä itse löytämään tapa tehdä uutta Manserokkia Museokeskus Vapriikissa avautuvan Manserock-näyttelyn yhteydessä. Palkintoraha voi esimerkiksi mahdollistaa esiintymisen, äänittämisen tai kilpailun järjestämisen uusien kykyjen löytämiseksi.

Pirkanmaan palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta, pirkanmaalaista identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä Pirkanmaalla tai toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi Pirkanmaan maakunnan asukkaille.

"Otan tämän nöyrästi ja ylpeästi vastaan jätkien puolesta", Pate Mustajärvi kiitteli. Yhtye valmistautuu jo lauantaiseen Ratinan konserttiinsa. (Kuva: Rami Marjamäki)

Aikaisempia Pirkanmaan palkinnon saajia tämän linkin takaa.

Kaikki artikkelit