Hyppää sisältöön

Ilmasto- ja ympäristöjaosto

Maakuntahallituksen jaosto ohjaa liiton toimintaa hiilineutraaliin suuntaan.

Koska Pirkanmaan liitto on mukana ilmastotalkoissa, maakuntahallituksen yhteydessä toimii erillinen hallituksen jäsenistä koostuva ympäristö- ja ilmastojaosto. Kullakin maakuntahallituksessa edustetulla puolueella on jaostossa yksi jäsen ja varajäsen.

Maakuntahallituksen jaosto ohjaa liiton toimintaa hiilineutraaliin suuntaan. Jaosto vaikuttaa linjauksilla esimerkiksi kaavoituksen, EU-rahoituksen tai edunvalvonnan alueilla.

Jaosto keskustelee yhteisistä linjoista, jonka pohjalta maakuntahallitus voi edetä päätöksentekoon. Jaosto tuo esiin ja tukee maakunnan hiilineutraaliutta edistäviä ratkaisuja. Jaostossa on kaksi nuorta kokemusasiantuntijaa.

Sivu päivitetty 18.3.2024.

Ympäristö- ja ilmastojaosto toimikaudelle 2023–2025:

Jäsenet

Sofia Vikman (kok.)
Atanas Aleksovski (sd.)
Lassi Kaleva (ps.)
Marjo Mäkinen-Aakula (kesk.)
Sina Isokallio (vihr.)
Virva-Mari Rask (vas.)

Pirkanmaan maakuntahallituksen ympäristö- ja ilmastojaosto muodostetaan siten, että kullakin maakuntahallituksessa edustetulla puolueella on siinä yksi jäsen, ja jaosto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan. Puheenjohtajana on toiminut maakuntahallituksen puheenjohtaja.

Päätöksentekojäsenten lisäksi jaostossa on kaksi asiantuntijajäsentä Pirkanmaan liitosta, kaksi asiantuntijajäsentä Pirkanmaan ELY-keskuksesta sekä kaksi nuorisoedustajaa Nuva ry:n Pirkanmaan piiristä. Pirkanmaan liiton edustajana on suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen, ELY-keskuksen edustajina johtaja Mari Rajala ja johtava asiantuntija Soili Ingelin sekä nuorisoedustajina Martti Kaisti ja Elias Eironen.

Jaoston esittelijänä jatkaa suunnittelupäällikkö Marko Mäkinen ja sihteerinä projektipäällikkö Liisa Hyttinen, molemmat Pirkanmaan liitosta. Asialistat jaoston kokouksiin valmistellaan Pirkanmaan liiton toimistossa. Jaosto voi kutsua kuultavakseen asiantuntijoita ja tehdä vierailuja toimialaansa kuuluviin kohteisiin.

Esityslistat, pöytäkirjat ja sidonnaisuusilmoitukset tämän linkin takana.