Hyppää sisältöön

Ilmasto- ja ympäristöjaosto

Maakuntahallituksen jaosto ohjaa liiton toimintaa hiilineutraaliin suuntaan.

Koska Pirkanmaan liitto on mukana ilmastotalkoissa, maakuntahallituksen yhteydessä toimii erillinen hallituksen jäsenistä koostuva ympäristö- ja ilmastojaosto. Kullakin maakuntahallituksessa edustetulla puolueella on jaostossa yksi jäsen ja varajäsen.

Maakuntahallituksen jaosto ohjaa liiton toimintaa hiilineutraaliin suuntaan. Jaosto vaikuttaa linjauksilla esimerkiksi kaavoituksen, EU-rahoituksen tai edunvalvonnan alueilla.

Jaosto keskustelee yhteisistä linjoista, jonka pohjalta maakuntahallitus voi edetä päätöksentekoon. Jaosto tuo esiin ja tukee maakunnan hiilineutraaliutta edistäviä ratkaisuja. Jaostossa on kaksi nuorta kokemusasiantuntijaa.

Sivu päivitetty 15.9.

Jäsenet

Roope Lehto pj., varalla Taru Tolvanen
Arto Satonen vpj. vara Saana Vahvelainen
Lassi Kaleva vara Pirjo Ala-Kaarre
Marjo Mäkinen-Aakula vara Juha-Matti Markkola
Sina Isokallio vara Perttu Jussila
Virva-Mari Rask vara Jouni Sirén

Pirkanmaan liiton edustajia ovat innovaatio- ja tulevaisuustyön johtaja Petri Räsänen ja suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen, ELY-keskuksen edustajia ovat johtaja Mari Rajala ja johtava asiantuntija Soili Ingelin.

Jaoston esittelijänä jatkaa suunnittelupäällikkö Marko Mäkinen ja sihteerinä projektipäällikkö Liisa Hyttinen, molemmat Pirkanmaan liitosta. Asialistat jaoston kokouksiin valmistellaan Pirkanmaan liiton toimistossa, jossa sisällöllisesti niistä vastaa suunnittelupäällikkö Marko Mäkinen ja teknisesti hallintojohtaja Petri Pikkuaho.

Jaoston kokoonpanoa tarkastetaan uudestaan vuonna 2023.

Esityslistat, pöytäkirjat ja sidonnaisuusilmoitukset tämän linkin takana.