Hyppää sisältöön

Ilmasto- ja ympäristöjaosto

Maakuntahallituksen jaosto ohjaa liiton toimintaa hiilineutraaliin suuntaan.

Koska Pirkanmaan liitto on mukana ilmastotalkoissa, maakuntahallituksen yhteydessä toimii erillinen hallituksen jäsenistä koostuva ympäristö- ja ilmastojaosto. Kullakin maakuntahallituksessa edustetulla puolueella on jaostossa yksi jäsen ja varajäsen.

Maakuntahallituksen jaosto ohjaa liiton toimintaa hiilineutraaliin suuntaan. Jaosto vaikuttaa linjauksilla esimerkiksi kaavoituksen, EU-rahoituksen tai edunvalvonnan alueilla.

Jaosto keskustelee yhteisistä linjoista, jonka pohjalta maakuntahallitus voi edetä päätöksentekoon. Jaosto tuo esiin ja tukee maakunnan hiilineutraaliutta edistäviä ratkaisuja. Jaostossa on kaksi nuorta kokemusasiantuntijaa.

Sivu päivitetty 15.9.

Jäsenet

Roope Lehto pj., varalla Taru Tolvanen
Arto Satonen vpj. vara Saana Vahvelainen
Lassi Kaleva vara Pirjo Ala-Kaarre
Marjo Mäkinen-Aakula vara Juha-Matti Markkola
Minna Hölttä vara Perttu Jussila
Virva-Mari Rask vara Jouni Sirén

Pirkanmaan liiton edustajina jatkavat aluekehitysjohtaja Päivi Myllykangas ja suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen, ELY-keskuksen edustajina johtaja Mari Rajala ja johtava asiantuntija Soili Ingelin sekä nuorisoedustajina Aada Aho ja Laurana Huhtakangas, viimemainitut toimikautensa loppuun.

Jaoston esittelijänä jatkaa suunnittelupäällikkö Marko Mäkinen ja sihteerinä projektipäällikkö Eero Purontaus, molemmat Pirkanmaan liitosta. Asialistat jaoston kokouksiin valmistellaan Pirkanmaan liiton toimistossa, jossa sisällöllisesti niistä vastaa suunnittelupäällikkö Marko Mäkinen ja teknisesti hallintojohtaja Petri Pikkuaho.

Jaoston kokoonpanoa tarkastetaan uudestaan vuonna 2023.

Sidonnaisuusrekisteriä päivitetään.

Siirry lukemaan esityslistoja ja pöytäkirjoja tästä linkistä.