Hyppää sisältöön

”Erittäin nöyrästi ja ylpeästi otan tämän jätkien puolesta vastaan”

| Pirkanmaan liitto

Popeda ei ole vain bändi, vaan kulttuuri-ilmiö, joka on syntynyt Pirkanmaalla, perusteli maakuntahallitus palkintoa.

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Popeda-yhtyeelle vuoden 2023 Pirkanmaan palkinnon. Taiteilija Markku Salon tekemän Valkohäntä-veistoksen luovutti Pirkan päivän juhlaseminaarin yhteydessä maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman.

- Popeda ei ole vain bändi, vaan kulttuuri-ilmiö, joka on syntynyt Pirkanmaalla, edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta sekä pirkanmaalaista identiteettiä ja jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen musiikkihistoriaan. Pirkanmaan palkinto myönnetään pirkanmaalaiselle legendalle, Popedalle, kiitoksena pitkästä, aktiivisesta ja unohtumattomasta urasta, maakuntahallituksen puheenjohtaja Sofia Vikman kertoi palkinnon perusteluista.

Yhtyeen perustajajäsen, solisti Pate Mustajärvi saapui vastaanottamaan palkintoa. Kitaristi Costello Hautamäki, basisti Alex Hautamäki, kosketinsoittaja Pate Kivinen ja rumpali Lacu Lahtinen olivat Ratinassa valmistelemassa lauantain suurkonserttia.

Näin Pate Mustajärvi kommentoi tuoreeltaan palkinnonjaon jälkeen. Kommentointi löytyy Pirkan päivän tallenteelta (palkinnonjako 1:48-1:56).

Pate Mustajärvi saapui Ratinan konsertin valmistelujen keskellä ottamaan vastaan Popeda-yhtyeen puolesta Pirkanmaan palkintoa.

”Vau, tää on aika makee.”

”Erittäin nöyrästi ja ylpeästi otan tämän jätkien puolesta vastaan. Ne ei nyt tänne päässeet tuleen, sattuneesta syystä. Niillä on vähän hommia tossa hetken matkan päässä. Yksi osa elämääni menee päätökseen huomenna. Tuntuu aika huikeelta. Me lähdettiin Tampereelta ja meidän ensimmäinen iso keikka oli -78 Särkänniemessä, mikä televisioitiin. Silloin joku pitkän linjan taiteilija muusikko, laulaja sanoi, että toi kaveri ei tolla äänellä kahta vuotta laula. Tässä ollaan ja Särkänniemestä Ratinaan ei ole kauheen pitkä matka. Kaikki on tapahtunut tällä välillä. Huikee reissu. Ylpeänä otan tämän vastaan bändin puolesta. Kiitos paljon kaikille.”

Lämpimät onnittelut vielä kerran Popedalle!

Pirkan päivän tallenne (palkinnonjako 1:48-1:56).

Pirkanmaan palkinto -tiedote tämän linkin takaa.

Teknologiamurros ja Pirkanmaan teollinen tulevaisuus - katso tallenne Pirkan päivästä

Kaikki artikkelit