Hyppää sisältöön

Pirkanmaan kansanedustajien yhteistyö

Kansanedustajien neuvottelukunnan tehtävänä on yhteistyö ja maakunnan painoarvon lisääminen valtakunnallisessa päätöksenteossa.

Pirkanmaan 19 kansanedustajaa muodostavat kansanedustajien neuvottelukunnan. Vuonna 2022 puheenjohtajana toimii Marko Asell (sd.) ja varapuheenjohtajana Iiris Suomela (vihr.). Neuvottelukunnan työvaliokunnan muodostavat puheenjohtajien kanssa Jari Kinnunen (kok.), Anna Kontula (vas.), Veijo Niemi (ps.), Arto Pirttilahti (kesk.) ja Sari Tanus (kd.).

Neuvottelukunnan tehtävänä on yhteistyö ja maakunnan painoarvon lisääminen valtakunnallisessa päätöksenteossa. Pirkanmaan kansanedustajat tekevät monipuolista yhteistyötä myös naapurivaalipiirien edustajien kanssa etenkin ylimaakunnallisissa asioissa.

Pirkanmaan liitto hoitaa kansanedustajien neuvottelukunnan käytännön toimintaa järjestämällä kokouksia, muita kokoontumisia ja vierailuja. Neuvottelukuntaa varten valmistellaan myös ajankohtaismateriaalia ja hoidetaan neuvottelukunnan sihteerin tehtävät. Sihteerinä toimii kehityspäällikkö Marko Koskinen.

Lisätietoja: