Hyppää sisältöön

Sport Suomen visio: Paras liikunnan ja hyvinvoinnin tutkimus- ja bisnesosaaminen löytyy Suomesta

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset

Jyväskylän, Lahden ja Kuopion vetämässä verkostossa vahvistetaan niin datan kuin siitä tuotettavan tiedon hyödyntämistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Sport Suomi on yksi kuudesta Pirkanmaan liiton rahoittamasta Innokaupunkien vetovastuuhankkeesta.

Vähentynyt liikunnan määrä on esimerkki yhteiskunnallisesta ongelmasta, joka puhututtaa ja jota julkinen sektori pyrkii ratkaisemaan sektorit ylittävällä yhteistyöllä.

Käänne terveellisempään arkeen voi löytyä liikuntaan, urheiluun, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvästä datasta ja sen tutkimus- ja liiketoimintapotentiaalista. Jyväskylä, Lahti ja Kuopio ovat perustaneet Sport Suomi -verkoston, jossa vahvistetaan niin datan kuin siitä tuotettavan tiedon hyödyntämistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.

Sport Suomi -yhteistyön päätavoite on synnyttää liiketoiminnan kasvua kansainvälistymistä yhdistämällä kotimaisia verkostoja. Kotimaisen yhteistyön voima syntyy puolestaan resurssien ja verkostojen jakamisesta.

Sport Suomi

• Toteutusaika: 1.4.2023 - 31.12.2024
• Kokonaiskustannukset: 435 780 €
• EAKR- ja valtion tuen osuus: 326 836 €


Pirkanmaan liitto rahoittaa Innokaupunkien vetovastuuhankkeita ja toimii kokonaisuuden koordinaattorina Suomessa.

Lisätiedot:

  • Erityisasiantuntija Tiina Ramstedt-Sen

    Valmistelen Pirkanmaan liiton rahoittamien Euroopan aluekehitysrahaston hankkeiden päätöksiä ja toimin rahoittajan yhteyshenkilönä. Lisäksi toimin Innokaupunkien kansallisessa koordinaatiossa rahoitustehtävissä. Olen Pirkanmaan yhteyshenkilö Interreg Central Baltic ja Europe -ohjelmissa.

Kaikki artikkelit