Hyppää sisältöön

Pirkanmaan pk-yrityksille kehitetään etä- ja hybridipalveluja tukemaan sote-alan digitalisaatiota

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Tampereen ammattikorkeakoulu koordinoi Hippa Remote -hanketta, jossa sote-alan digitalisaation haasteisiin etsitään ratkaisuja.

Pandemia on osoittanut, että ikäihmisten ja mielenterveyskuntoutujien hyvinvoinnin tueksi tarvitaan yhä enemmän digitaalisia tuotteita ja palveluja.

Lisäksi tarvitaan yritysten tarpeita varten virtuaalisia ja simulaatiokehittämisympäristöjä. Palvelut voidaan tuottaa etä- ja hybridipalveluna yritysten saataville terveysturvallisesti ja kestävää kehitystä tukemalla.

Tampereen ammattikorkeakoulu koordinoi Hippa Remote -hanketta, jossa sote-alan digitalisaation haasteisiin etsitään ratkaisuja. Vuoden 2023 elokuun loppuun kestävä hanke toteutetaan kolmena itsenäisenä, mutta toisiinsa kytkeytyvänä kolmen maakunnan, Pirkanmaan (TAMK), Uudenmaan (Metropolia) ja Keski-Pohjanmaan (Centria), ylittävänä sisarhankkeena.

Tavoitteena on kehittää pk-yritysten käyttäjälähtöistä tuote- ja palvelukehitystä varten etä- ja hybridipalvelut, joilla tuetaan sote-alan digitalisaatiota Pirkanmaalla.

Hankkeessa hyödynnetään ja kehitetään pk-yrityksille suunnattua etä- ja hybriditestauspalvelua yhdessä sote-palveluntuottajien kanssa. Lisäksi yhdessä kehitetään, testataan ja tuotetaan terveysturvallisia ja resurssiviisaita palvelumalleja sekä digitaalisia alustoja virtuaaliteknologiaa hyödyntäen.

Pirkanmaan liitto myönsi Tampereen ammattikorkeakoulun Hippa Remote – etäpalvelut tuotekehittäjälle sote-alan digitalisaation edistämiseksi – hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena yhteensä 305 618 euroa. Rahoitus tulee Pirkanmaan selviytymissuunnitelmaan kohdennetusta REACT EU-rahoituksesta.

Hanke toteuttaa Pirkanmaan maakuntaohjelmaa 2018 – 2021, koska sen tavoitteena on uuden yliopiston aktiivisten yhteyksien tehostaminen ympäröivän toimijakentän kanssa (ml. tutkimusinfran avaaminen). Hankkeella on yhteys älykkään erikoistumisen strategiaan ja Pirkanmaan selviytymissuunnitelmaan. Jälkimmäisessä painotetaan muun muassa yrittäjyyttä, yritystoiminnan kehittämistä, osaamisen ja oppimisen kehittämistä ja tutkimustoiminnan tehokkaampaa hyödyntämistä.

Lisätiedot:

TAMK: Kehittämispäällikkö Tarja Heinonen, tarja.heinonen@tuni.fi, p. 050 568 5354

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kuva: Mostphotos

Kaikki artikkelit