Hyppää sisältöön

Pirkanmaalta lähes 80 ideaa selviytymissuunnitelmaan

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset

Hankeideoiden arviointi on nyt käynnissä ja niistä pyritään antamaan palaute vielä ennen joulua.

Pirkanmaan elvyttäminen kiinnostaa. Pirkanmaan liitto avasi hankeideahaun maakunnassa laaditun selviytymissuunnitelman kehittämiskokonaisuuksien toimeenpanoa varten. Saimme määräaikaan mennessä lähes 80 ideaa. Hakemuksia tuli monipuolisesti erilaisilta toimijoilta ja laajasti selviytymissuunnitelman eri aihepiireistä.

Ideahaun tavoitteena oli ohjata hankeideoiden tekijät hakemaan rahoitusta siihen parhaiten sopivasta rahoitusmuodosta. Tavoite on myös antaa sparraavaa palautetta varsinaisia hakuja varten. Hankeideoita on mahdollista myöhemmin rahoittaa kansallisilla ja Euroopan Unionin kehittämisvaroilla (EAKR).

Hankeideoiden arviointi on nyt käynnissä ja niistä pyritään antamaan palaute vielä ennen joulua. Palautteessa kerromme, onko ideaa mahdollista rahoittaa maakuntaliiton kehittämisvaroilla. Koska ideoiden määrä on suuri, kaikkien rahoittaminen ei ole mahdollista. Kaikki eivät myöskään sisältönsä puolesta sovi Pirkanmaan liiton rahoitettaviksi.

EAKR-haku aukeaa tammikuussa. Haettavana olevan rahoituksen määrä on noin 2,5 miljoonaa euroa.
Haku kansallisesta kehittämisrahoituksesta aukeaa helmi-/maaliskuussa. Haettavana olevan rahoituksen määrä on noin 2,2 miljoonaa euroa.

Sekä EAKR:n että kansallisen kehittämisrahoituksen osalta voi hakea rahoitusta, vaikka ei osallistunut hankeideavaiheeseen.

Lue lisää tiedotteesta: Pirkanmaa sai 3,7 miljoonaa elvytysrahaa koronan vaikutuksista selviytymiseen ja uuden kasvun luomiseen

Lisätiedot:

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

  • Erityisasiantuntija Tiina Ramstedt-Sen

    Valmistelen Pirkanmaan liiton rahoittamien Euroopan aluekehitysrahaston hankkeiden päätöksiä ja toimin rahoittajan yhteyshenkilönä. Lisäksi toimin Innokaupunkien kansallisessa koordinaatiossa rahoitustehtävissä. Olen Pirkanmaan yhteyshenkilö Interreg Central Baltic ja Europe -ohjelmissa.

Kaikki artikkelit