Hyppää sisältöön

Pirkanmaa sai 3,7 miljoonaa elvytysrahaa koronan vaikutuksista selviytymiseen ja uuden kasvun luomiseen

| Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Pirkanmaan liitto tulee avaamaan rahoitushaut mahdollisimman nopeasti.

Pirkanmaan selviytymissuunnitelma osoitti useita kehittämiskohteita, joihin nyt myönnetty rahoitus tullaan käyttämään. Suunnitelma laadittiin laajassa maakunnallisessa yhteistyössä.

- Tarkoituksena on rakentaa Pirkanmaan tulevaisuuden kannalta keskeisten alojen, kuten valmistavan teollisuuden, kiertotalouden ja luovien alojen vihreää ja digitaalista menestystarinaa. Pirkanmaan liitto tulee avaamaan rahoitushaut mahdollisimman nopeasti, kertoo aluekehitysjohtaja Jukka Alasentie Pirkanmaan liitosta.

Maakunnan liitoissa tehty selviytymissuunnitelmat

Alueiden elpymistä koronaepidemiasta tuetaan yli 100 miljoonalla eurolla. Rahoitus tulee Suomen rakennerahasto-ohjelmasta sekä alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman ja pk-yritysten kehittämishankkeiden tukemisen määrärahoista.

Koronakriisin taloudellisten vaikutusten jälkihoidon ja jälleenrakennuksen alueellisten toimien kokoamiseksi on laadittu maakuntien liittojen johdolla alueelliset selviytymissuunnitelmat, jotka kattavat vähintään vuodet 2020–2021. Suunnitelma on edellytyksenä elvytyspaketin varojen käytölle.

Tavoitteena on elinkeinorakenteen uudistuminen, joka nojaa osaamiseen ja innovaatioihin ja suuntautuu kansainvälisesti. Jälleenrakennuksen toimenpitein edistetään digitalisaatiota ja tuetaan hiilineutraalin ja kestävän yhteiskunnan rakentamista.

Elvytyspaketin määrärahoin rahoitettavat hankkeet voivat liittyä esimerkiksi toimintaympäristön kehittämiseen, yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, TKI-toimintaan, työpaikkojen säilyttämiseen ja luomiseen, nuorisotyöttömyyden ehkäisyyn, työvoiman kohtaantoon tai osaamisen kehittämiseen.

Siirry Pirkanmaan selvitymissuunnitelmaan tästä linkistä.

Alueille yli 100 miljoonaa euroa koronaelvytykseen. Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote on luettavissa tämän linkin takaa.

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit