Hyppää sisältöön

PiDiKe – Pirkanmaan digituen alueellisen koordinaation kehittämishanke

Digituesta tehdään löydettävämpää, saavutettavampaa ja vaikuttavampaa.

Pirkanmaan digituen alueellisen koordinaation kehittämishanke on osa 14 maakunnallisen hankkeen kokonaisuutta, jota koordinoi Digi- ja väestötietovirasto ja rahoittaa valtiovarainministeriö. Hankkeiden tarkoituksena on tehdä digituesta löydettävämpää, saavutettavampaa ja vaikuttavampaa.

Nyt käynnissä on PiDiKe2-hanke, joka jatkaa aiemmin toteutetun PiDiKe-hankkeen työtä uusin painopistein. Jatkohankkeen toteutusaika on 1.11.2020–31.10.2021. Hankkeen omistajana toimii Pirkanmaan liitto. Hankkeen toteuttavia kumppaneita ovat Kansaneläkelaitos, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sekä Akaan kaupunki.

Jatkohankkeen päätavoitteena on ylläpitää ja kehittää Pirkanmaalle syntynyttä digitukiverkostoa. Tämän ohella hanke kartoittaa digituen tarvetta ja tarjontaa maakunnan alueella. Lisäksi hankkeen tarkoituksena on parantaa digituen löydettävyyttä aktiivisella viestinnällä.

PiDiKe2-hankkeen tavoitteina on

  • Ylläpitää ja kehittää aiemmin perustettua digitukiverkostoa, joka vahvistaa asukkaiden mahdollisuutta saada digitukea ja asioida digikanavassa
  • Tuottaa ajantasainen tilannekuva digituen tarpeesta ja tarjonnasta Pirkanmaalla
  • Kehittää alueen digituen tarjontaa kattavaksi ja tarpeeseen vastaavaksi
  • Viestiä laajasti digituesta yhteistyössä verkoston ja Digi- ja väestötietoviraston kanssa

Hankkeen kokoama tieto pirkanmaalaisista digituen palveluista tullaan kirjaamaan Palvelutietovarantoon, jonka kautta palvelut tulevat entistä helpommin löydettäväksi ja näkyvät useissa hakuportaaleissa, kuten esimerkiksi Suomi.fi:n haun kautta.

Lisätietoja:

Takaisin hankkeet ja selvitykset -sivulle