Hyppää sisältöön

Yhdessä ennakoimalla kohti innovaatioita ja kestävää alueellista kasvua

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Tieto ja ennakointi

Tervetuloa mukaan TJANSSI-hankkeen kick-off webinaariin 15.3.

Pirkanmaan liiton, Business Tampere Oy:n ja Tampereen ammattikorkeakoulun yhteinen, ennakointiin ja tiedolla johtamiseen keskittyvä TJANSSI-hanke käynnistyy kick off -webinaarilla tiistaina 15.3.2022 klo 10.00-11.30.

Avauspuheenvuoron pitää tulevaisuusmuotoilija Minna Koskelo, joka kertoo ennakoinnista ja sen merkityksestä organisaatioiden kilpailuedun luomisessa. Lisäksi paneelissa kiinnostavia asiantuntijoita keskustelemassa ennakoinnista ja yhteistyöstä. Ilmoittaudu mukaan nyt ja tule rakentamaan tulevaisuutta kanssamme!

Mikä TJANSSI?

Yhteistyökulttuuri on yksi alueemme tärkeimmistä ominaisuuksista - Pirkanmaalla tehrään yhdessä! Vaan pidetäänkö tätä joskus liiankin itsestään selvänä? Ehkä… ja sama taitaa olla yhteisen ennakoinnin ja tiedolla johtamisen tärkeyden kanssa. Asiasta on keskusteltu jo pidempään, ja halu toimia yhdessä on vuosien varrella toistunut ja vahvistunut. Toistaiseksi emme ole kuitenkaan onnistuneet rakentamaan eri tahoilla tehtävää tulevaisuuden ennakointia ja tiedolla johtamista määrätietoisesti allianssimaiseksi kokonaisuudeksi.

Haasteeseen vastaamaan on käynnistynyt AKKE –rahoitteinen TJANSSI (Resilienssiä elinkeinoelämälle – Kohti tiedolla johtamisen ja ennakoinnin allianssimallia Pirkanmaalla) –hanke. Hankkeen yhtenä tavoitteena on edetä kohti innovatiivista tiedolla johtamisen ja ennakoinnin allianssimallia vuoteen 2025 mennessä. Tämä ensivaiheen työ jatkuu vuoden 2023 elokuun loppuun.

TJANSSI-hankkeen tavoitteina on tuottaa Pirkanmaan ennakointikyvykkyyttä ja yhteistä tiedolla johtamista tukeva toimintamalli, pelisäännöt sekä prototyyppi tietopalvelusta, joka kerää ja jalostaa alueen toimijoita ja yrityksiä hyödyttävää ennakointitietoa yhteen paikkaan. Näin pyritään tehostamaan yhteistyötä ja varmistamaan, että alueen toimijoiden, ekosysteemien ja yksittäisten yritysten tekemät päätökset ja valinnat perustuvat relevanttiin dataan sekä tulevaisuustietoon ja -osaamiseen. Elinkeinoelämän tiedolla johtamisen ja ennakointiosaamisen tarpeita kartoitetaan pilottivaiheessa matkailualan ja valmistavan teollisuuden yritysekosysteemien kanssa.

Systemaattisempi yhteistyö tiedon tunnistamisessa, jakamisessa ja hyödyntämisessä sekä entistä vahvempi ennakointikyvykkyys hyödyttävät niin yrityksiä kuin alueen muita toimijoita vahvistamalla niiden keskinäistä tulevaisuustyötä kestävien valintojen tekemiseksi ja uusien avauksien kehittämiseksi. Vuosi 2022 tulee olemaan keskeinen ennakointiyhteistyön tiivistämisen vaihe, johon kutsumme mukaan kaikki pirkanmaalaiset tulevaisuusajattelua tarvitsevat osapuolet, eli kaikki!

Pirkanmaan innovaatiot ja kestävä tulevaisuus tehdään yhdessä!

Lisätiedot:

Johanna Kirjavainen, Business Tampere
Mari Helenius, TAMK
Päivi Puutio, TAMK

Kuva: Business Tampere

Kaikki artikkelit