Hyppää sisältöön

Vilkastuva lentoliikenne luo hyvän pohjan kehittää Tampere-Pirkkalan alueen toimintoja aivan uudelle tasolle

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto

Monipuolisuus on kentän tärkeimpiä vahvuuksia ja lentämiseen liittyvät toiminnot ovat jo nyt merkittävä työllistäjä alueella.

Pirkanmaan kansanedustajat vierailivat maanantaina Tampere-Pirkkalan lentoasemalla ja Tredun/Patrian tiloissa lentoaseman läheisyydessä. Tampere-Pirkkalan lentoliikenne vilkastuu juuri nyt vauhdilla ja se luo hyvän pohjan kehittää alueen toimintoja aivan uudelle tasolle. Monipuolisuus on kentän tärkeimpiä vahvuuksia ja lentämiseen liittyvät toiminnot ovat jo nyt merkittävä työllistäjä alueella. Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on hyvät edellytykset ottaa vahva asema Suomen kansainvälisessä lentoliikenteessä.

Paikalla oli Pirkanmaan kansanedustajia, Pirkkalan kunnan, Pirkanmaan liiton, Patria Pilot Training Oy:n ja Tredun johtoa.

Tredun koulutusjohtaja Ari Mäkitalo, koulutuspäällikkö Juhani Anttila sekä Patria Pilot Training Oy:n operatiivinen johtaja Ville Kettula esittelivät ilmailualan koulutusta, sen merkitystä Suomessa sekä lentokoneasentajakoulutusta.

Tapaamisen yhteydessä tutustuttiin Tredun lentokoneasentajakoulutuksen ja  Patria Pilot Training Oy:n ohjaajakoulutuksen nykyaikaisiin oppimisympäristöihin. Kierrokseen sisältyi myös Tredun uusi logistiikan oppimisympäristö Jasperintiellä Pirkkalassa.

Tampere-Pirkkalan lentokentän nykytilannetta ja näkymiä esitteli lentoasemapäällikkö Mari Nurminen. Hän näkee, että uudet lentoyhteydet tuovat Tampere-Pirkkalaan erittäin hyviä kehitysnäkymiä. Lentoliikenne on nyt elpymässä todella nopeasti koronasulkujen loppumisen jälkeen.

Pirkanmaan kansanedustajien maakuntaan kohdistuvien vierailujen koordinoinnista vastaa Pirkanmaan liitto.

(Kuvat: Kirsti Palokangas-Kivilinna)

Lisätietoja:

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit