Hyppää sisältöön

Vihreä siirtymä vaatii yhteispeliä – We Make Transition! -hanke starttaamassa, Pirkanmaakin mukana

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

We Make Transition! -hanke käynnistyy perjantaina 10. maaliskuuta klo 9.00–12.00. Hankkeessa on 11 kumppania kuudesta Itämeren alueen maasta, ja kaikki hanketoimijat on kutsuttu Helsingissä järjestettävään aloitustilaisuuteen.

Kolmivuotinen We Make Transiton! -hanke tiivistää kansalaisyhteiskunnan ja julkisen sektorin yhteistyötä, ja vauhdittaa näin vihreää siirtymää paikallis- ja aluetasolla. Tervetuloa aloitustilaisuuteen Helsingin Oodiin perjantaina 10. maaliskuuta.

Pirkanmaan liitto ja Suomen Itämeri-instituutti ovat mukana tässä kansainvälisessä projektissa, jossa on kaikkiaan 11 kumppania. Pirkanmaan alueella tullaan paikallisesti toteuttamaan hanketta muun muassa murrosareenaprosessia hyödyntämällä. Mutta mistä murrosareenaprosessissa on kyse?

Tästä päästään kuulemaan aloitustilaisuudessa. Derk Loorbach johdattelee avauspuheenvuorossaan vihreään siirtymään ja kansalaisyhteiskuntaa osallistavaan murrosareenaprosessiin, joka tullaan myöhemmin toteuttamaan We Make Transition! -hankkeessa. Loorbach johtaa hollantilaista tutkimuslaitos DRIFT:iä, joka keskittyy yhteiskunnallisiin muutoksiin ja niihin liittyviin siirtymiin, kuten ilmastonmuutokseen ja kestävään kehitykseen.

Aamupäivän aikana kuullaan myös, miten Helsingin kaupungin stadiluotsit tukevat ja edistävät kaupunkilaisten aktiivisuutta, ja miten Keravalla toimiva Jalotus on menestynyt kestävän elämän yhteisönä ja kasvattavat toimintaansa. Kulttuurialan puheenvuorossa kerrotaan alan siirtymästä kohti kestävää kehitystä. Johanna Leino hanketta koordinoivasta Itämeri-instituutista summaa hankkeen tavoitteet ja kertoo osallistumistavoista.

– Hankkeessa haluamme tuoda yhteen mahdollisimman laajan joukon toimijoita, sitouttaen kansalaisyhteiskuntaa, julkista sektoria sekä muita innovaatiotoimijoita, kuten oppilaitoksia ja tutkimuslaitoksia. Erityisen tärkeä haaste ratkaistavaksi on se, kuinka voimme luoda yhteistyöstä mahdollisimman kokonaisvaltaista, myös pitkällä aikavälillä. Tiedämme, että hedelmällisimmät innovaatiot syntyvät yhteistyössä, sanoo hankkeen projektipäällikkö Miranda Sundholm.

We Make Transition! -hanke käynnistyy perjantaina 10. maaliskuuta klo 9.00–12.00. Hankkeessa on 11 kumppania kuudesta Itämeren alueen maasta, ja kaikki hanketoimijat on kutsuttu Helsingissä järjestettävään aloitustilaisuuteen. Tapahtuma on englanninkielinen ja järjestetään läsnätilaisuutena keskustakirjasto Oodissa, Kino Reginassa.

Lue lisää Uudenmaan liiton sivuilta.

Hankkeen kuvaus pääpartnerina toimivan Suomen Itämeri-instituutin sivuilla.

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit