Hyppää sisältöön

VIADUCT-hankkeen alueiden välinen vierailu ja työpaja Tampereella 11.–12.6.

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto, Tapahtumat

Tampereella järjestettävän kansainvälisen tapahtuman aikana perehdytään tutkimustulosten viemiseen markkinoille. Kyseessä on kolmas alueiden välinen tapaaminen.

VIADUCT-hanke tukee tutkimuksen kaupallistamista. Hankkeessa pureudutaan tiedonsiirron ja tutkimuksen kaupallistamisen haasteisiin spin–off -yritysten luomisessa ja vakiinnuttamisessa.

Tampereella järjestettävän kansainvälisen tapahtuman aikana perehdytään tutkimustulosten viemiseen markkinoille. Ohjelmaan kuuluu hyvien käytäntöjen vaihtoa, tutustumiskäyntejä, verkostoitumismahdollisuuksia ja alueellisten haasteiden käsittelyä. Tavoitteena on inspiroida alueellista kehitystä spin–off -yritysten luomisessa ja kehittää tähän prosessiin liittyviä politiikkainstrumentteja.

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan kuulemaan alueiden hyvistä käytännöistä sekä tunnistetuista haasteista:

Ensimmäinen päivä: GLiveLab

Aamupäivällä (klo 9.15–10.30) on vuorossa kaksi esitystä ja keskustelua hyvistä käytännöistä:

 • SPARK Finland (FI): SPARK Finland on suunniteltu edistämään akateemisten ja kliinisten löytöjen kypsymistä käytännöllisiksi ja arvoa tuottaviksi ratkaisuiksi terveydenhuollon ja biotieteiden alalla.
 • Rahoitusinstrumentti "Promoting centres of excellence and innovation and technology transfer centres" (LI): Nämä keskukset vahvistavat tutkimus- ja oppilaitosten osaamista ja kehittävät niiden tiedonsiirtoon liittyviä toimintoja.

Iltapäivällä (klo 15.00–16.30) vuorossa on kolmen hyvän käytännön esittely ja keskustelu:

 • VeniSIA (IT): Venetsiassa toimiva kestävän kehityksen innovaatiokiihdyttämö, joka kehittää liiketoimintaideoita ja teknologiaratkaisuja ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristöhaasteiden kohtaamiseksi.
 • Deeptech Entrepreneurship Curriculum (FR): Koulutusohjelma, joka on suunnattu tuleville johtajille, jotka haluavat liittyä spin–off -yrityksiin tai luoda niitä liiketoiminnan kehityksen tukemiseksi.
 • Team-To-Market -ohjelma (FR): Tukee spin–off -yritysten luomista tukemalla innovaatiotoimintaan erikoistuneiden liiketoiminta- ja markkinointipäälliköiden varhaista rekrytointia.

Toinen päivä: Kokouskeskus Tampella

Alueellisten haasteiden käsittelyä (klo 15–16.30):

 • Haaste 1: Yrittäjäkulttuurin vahvistaminen tutkijoiden keskuudessa (IE)
 • Haaste 2: Julkisten tutkimustulosten siirron helpottaminen sisällyttämällä markkina-arviointi alueellisten julkisten tukien perusteluihin (SP)
 • Haaste 3: Digitaalisen eristyneisyyden syndrooman voittaminen ja spin–off -yritysten työn laajentaminen digitaalisten työkalujen ja instrumenttien avulla (RO)

Tervetuloa mukaan inspiroivaan ja tuottavaan tapahtumaan Tampereelle!

Ilmoittaudu tästä linkistä.

Lisätietoja ja tiedustelut:
Projektipäällikkö Nadja Nordling, nadja.nordling@pirkanmaa.fi

 • Projektipäällikkö (VIADUCT & BEST DIH -hankkeet) Nadja Nordling

  Kehitän TKI-yhteistyöverkostoja ja digitaalisen ja vihreän siirtymän innovaatioekosysteemejä tutkimuksen kaupallistamista ja digitaalista siirtymää tukevissa hankkeissa. Uudistavat innovaatioekosysteemit, toimiala- ja tieteenalarajat ylittävä tutkimus- ja innovaatiotoiminta.

Kaikki artikkelit