Hyppää sisältöön

Valtiovarainvaliokunta kohdistaa Pirkanmaalle lisärahoitusta ensi vuoden budjettiin, maanteille lähes 2 miljoonaa euroa

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto, Saavutettavuus ja liikenne

Monet pienet tieinvestoinnit, muun muassa rakenteen parantamiset, ovat odottaneet lisärahoitusta.

Valtion ensi vuoden budjetti lähestyy eduskunnassa lopullista täysistuntokäsittelyä. Valtiovarainvaliokunta on lisännyt hallituksen esitykseen lisämäärärahoja eri puolille Suomea muun muassa tiekohteisiin. Pirkanmaalle kohdistuvia lisäyksiä tieliikenneinvestointeihin on 1,95 miljoonaa euroa.

- Rahoituslisäykset alemman asteiseen tieverkkoon ovat maakunnalle tarpeellisia. Monet pienet tieinvestoinnit, muun muassa rakenteen parantamiset, ovat odottaneet lisärahoitusta. Nyt esitetyt kohteet ovat hyvin sopivia liikenneviranomaisten esille nostamiin tarpeisiin, ja ne parantavat erityisesti elinkeinoelämän kuljetuksia, toteaa edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

Muita Pirkanmaalla toimiville tahoille suunnattuja perusteltuja lisäyksiä tuli mm. Tampereen Teatterin remontin suunnitteluun, yrityskummitoimintaan, Seitsemisen kansallispuistolle sekä maakunnassa toimivalle Suomen lastenkulttuurikeskusten liitolle. Lisärahoitusta on tulossa myös suurten kaupunkien joukkoliikenteelle, minkä jakautuminen tarkentuu myöhemmin.

Valtiovarainvaliokunnan Pirkanmaalle kohdentamat lisärahoituskohteet vuodelle 2023:

  • Maantie (Mt) 14011 Isoniementien kunnostus Sahalahdella (Kangasala), 650 000 euroa
  • Mt 2624 Miharintien parantaminen välillä Siuro-Valtatie 11 Nokialla, 700 000 euroa
  • Mt 3493 Kotala-Kontoperä rakenteen parantaminen Virroilla, 600 000 euroa
  • Tampereen Teatteri, 200 000 euroa
  • Yrityskummit Pirkanmaa, 100 000 euroa
  • Seitsemisen kansallispuisto, 100 000 euroa
  • Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, 200 000 euroa

Valtiovarainvaliokunta on lisäksi lisännyt budjettimietintöönsä lausuman maantien 301 parantamisrahoituksen tarpeesta Vesilahdella.

Lisätiedot:

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit