Hyppää sisältöön

Valtiovarainvaliokunta kohdistaa Pirkanmaalle lisää tierahoitusta

| Edunvalvonta, Päätöksenteko, Saavutettavuus ja liikenne

Pirkanmaalle kohdistuvia lisäyksiä tieliikenneinvestointeihin on 1,63 miljoonaa euroa.

Valtion ensi vuoden budjetti lähestyy eduskunnassa lopullista täysistuntokäsittelyä. Valtiovarainvaliokunta on tehnyt hallituksen esitykseen 17,35 miljoonan euron lisärahoitukset tieliikennekohteisiin eri puolille Suomea. Pirkanmaalle kohdistuvia lisäyksiä tieliikenneinvestointeihin on 1,63 miljoonaa euroa.

- Rahoituslisäykset alemman asteiseen tieverkkoon ja kevyenliikenteenväyliin ovat maakunnassa tarpeellisia. Monet pienet tieinvestoinnit, muun muassa rakenteen parantamiset, ovat odottaneet lisärahoitusta. Prosenttiosuutena Pirkanmaalle nyt osoitettu lisärahoitus vastaa hyvin maakunnan osuutta koko maan tieliikenteestä, toteaa edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

Tieliikenteen lisärahoituskohteet vuodelle 2021 Pirkanmaalle:

  • Maantie 14371, Äijännevantien kunnostus, Virrat: 400 000 euroa
  • Maantie 13087, Vesajärventien päällystäminen, Hämeenkyrö: 450 000 euroa
  • Maantie 14353, Uittosalmentie kunnostaminen, Mänttä-Vilppula: 280 000 euroa
  • Maantie 14290, Koskitie, kevyen liikenteen väylän rakentaminen välillä Romula - liikenneasema,
    Juupajoki: 200 000 euroa
  • Valtatie 12, valaistuksen parantaminen välillä Nokia - Sastamala: 300 000 euroa

Valtiovarainvaliokunta on budjettimietintöönsä lisäksi kirjannut ilman määrärahaosoitusta kaksi kohdetta Pirkanmaalta. Valiokunta pitää tärkeänä, että avustuspäätöksiä tehtäessä otetaan huomioon pitkään toteuttamista odottaneet kevyen liikenteen väylät Parkanossa (maantie 13332). Valiokunta pitää välttämättömänä, että vuoden 2021 aikana huolehditaan Vesilahdella sijaitsevan maantie 301 Keihonen – Suomela -välisen tielinjauksen parantamisesta.

Lisätiedot:

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit