Hyppää sisältöön

Valtiovarainvaliokunta kohdistaa Pirkanmaalle lisää tierahoitusta

| Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Pirkanmaalle kohdistuvia lisäyksiä tieliikenneinvestointeihin on 1,32 miljoonaa euroa.

Valtion ensi vuoden budjetti lähestyy eduskunnassa lopullista täysistuntokäsittelyä. Valtiovarainvaliokunta on tehnyt hallituksen esitykseen 19,2 miljoonan euron lisärahoitukset tieliikennekohteisiin eri puolille Suomea. Pirkanmaalle kohdistuvia lisäyksiä tieliikenneinvestointeihin on 1,32 miljoonaa euroa.

- Rahoituslisäykset alemman asteiseen tieverkkoon ovat maakunnalle tarpeellisia. Monet pienet tieinvestoinnit, muun muassa rakenteen parantamiset ja päällystämiset, ovat odottaneet lisärahoitusta. Nyt esitetyt kohteet ovat hyvin sopivia liikenneviranomaisten esille nostamiin parannustarpeisiin, toteaa edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

Valtiovarainvaliokunnan sopimat tieliikenteen lisärahoituskohteet Pirkanmaalle ovat seuraavat:

  • Mt 13311 Parkanossa Alkkiantien päällystäminen, 400 000 euroa
  • Mt 13681 Urjalassa Välkkiläntien päällystäminen, 300 000 euroa
  • Mt 2623 Hämeenkyrössä Ahrola-Mihari -tien peruskorjaus, 620 000 euroa.

Länsi-Suomen maakuntien yhteiseen edunvalvontaan liittyvä valtatien 3 yhteysväli Tampere-Vaasa näkyy myös valtiovarainvaliokunnan listauksessa: Kurikan Jalasjärvellä Juustoportin risteysjärjestelyihin osoitetaan 410 000 euroa.

Lisätiedot:

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit