Hyppää sisältöön

Vaihemaakuntakaavan luonnoksessa viisi uutta tuulienergiatuotannon aluetta

| Maankäyttö ja luonnonvarat, Pirkanmaan liitto

Tuulienergiatuotannolla vastataan lisääntyvän energiatarpeen ohella myös maakunnan ja kuntien asettamiin ilmastotavoitteisiin.

Nähtävillä olevassa Pirkanmaan vaihemaakuntakaavassa on tunnistettu yhteensä 18 tuulienergiatuotannolle potentiaalista aluetta yhdeksän kunnan alueelta.

Alueista viisi on uusia, eli näitä ei ole aiemmin osoitettu maakuntakaavassa. Uusista alueista Mänttä-Vilppulan Metsomäellä ja Sastamalan Kärmekallion alueella on käynnistetty osayleiskaavahankkeet. Muut uudet alueet sijoittuvat Ikaalisten ja Parkanon rajalle sekä Virtain itäosaan.

Maakuntakaavan alueille voidaan jatkossa sijoittaa voimaloita kahdeksan tai enemmän. Tätä pienemmät hankkeet voivat edetä suoraan kuntien laatimien osayleiskaavojen perusteella. Vaihemaakuntakaavaluonnoksen alueista yhteensä 12 on jo eriasteisen hankekehityksen piirissä, joten merkittävimmät, maakuntakaavassa osoitettavat tuulienergiatuotannon alueet on jo pitkälti otettu käyttöön. Näiden lisäksi on käynnissä pienempiä hankkeita Kihniössä ja Ruoveden alueella.

Tuulienergiatuotannon alueiden käyttöönotto lisää hyvin merkittävästi Pirkanmaan oman sähköntuotannon osuutta, millä vastataan lisääntyvän energiatarpeen ohella myös maakunnan ja kuntien asettamiin ilmastotavoitteisiin. Tutustu aiheeseen tarkemmin sivulla kaava.pirkanmaa.fi.

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit