Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden sote-keskushanke ja sitä tukeva rakenneuudistus käyntiin Pirkanmaalla

| Pirkanmaan liitto

Pirkanmaa sai sote-uudistuksen toteuttamiseen yhteensä 15,25 miljoonaa euroa. Hankkeet käynnistyvät syksyllä.

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti 30.6., että Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan kuuluvien hankkeiden sekä rakenteellista uudistamista tukevien hankkeiden valtionavustuksia koskevat päätökset on tehty. Rahat siirtyvät maakuntiin kesäkuun lopussa ja hankkeet käynnistyvät syksyllä.

Pirkanmaalle myönnettiin Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen toteuttamiseen 5 921 081 euroa ja Sote-rakenneuudistus -hankkeelle 9 329 760 euroa.

- Sote-palvelujen yhteinen kehittäminen alkaa nyt Pirkanmaalla, toteaa sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala. – Uudistuksen myötä kehitetään kansalaisten sote-palveluita ja yhtenäistetään niitä tuottava rakenne.

- Rakenneuudistuksen puolella hyödynnetään aikaisempaa valmistelua mm. järjestämisen kehittämisessä, toteaa aluekehitysjohtaja Jukka Alasentie. – Kun lait ovat eduskunnassa, aletaan valmistella uutta maakuntaa.

Hallituksen esitysluonnos sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistukseksi on parhaillaan lausuntokierroksella. Uudistusta valmistellaan vaiheittain, ja yksi vaiheista on sote-palvelujen alueellinen kehittäminen osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa sekä rakenteellinen uudistaminen valtion taloudellisella tuella.

Lisätiedot:

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote: Sote-uudistuksen alueellisen valmistelun valtionavustuksista on tehty päätökset

Kaikki artikkelit