Hyppää sisältöön

Tesoman uusi junaseisake monipuolistaa Pirkanmaan joukkoliikennettä

| Edunvalvonta, Maankäyttö ja luonnonvarat, Pirkanmaan liitto, Saavutettavuus ja liikenne

Lähijunapilottia on edistetty Rakastu raiteisiin -kampanjalla sekä yhteisillä edunvalvontatoimilla.

Tesoman uusi junaseisake otettiin käyttöön maanantaina 16. elokuuta. Se monipuolistaa Tampereen ja maakunnan joukkoliikennettä.

- Tampereen seudulla ja koko Pirkanmaalla on viime vuosina kehitetty lähijunaliikennettä muun muassa vuonna 2019 aloittaneiden M-junien myötä, toteaa Pirkanmaan liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela. Lähijunapilottia on edistetty Rakastu raiteisiin -kampanjalla sekä yhteisillä edunvalvontatoimilla, jotka ovat kohdistuneet sekä valtion myöntämään ostoliikennerahoitukseen että asemien kehittämiseen. Nyt avattu Tesoman seisake on tästä yksi hyvä esimerkki.

Uudelta Tesoman seisakkeelta maanantai-aamuna klo 7.16 junaan noussut Koskela kertoi työmatkan kulkeneen kahdeksassa minuutissa Tampereen rautatieasemalle.

Tesoman seisakkeen kustannusarvio oli 4,2 miljoonaa euroa, joka jakaantui puoliksi valtion ja Tampereen kaupungin kesken.

Lisätiedot:

  • Edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela

    Edistän maakunnalle tärkeitä kehittämiskohteita, joilla vaikutetaan valtion talousarvioon ja lainsäädäntöön. Toimin Suomen päärataryhmän sihteerinä sekä edistän sen mukaista maakuntien yhteistyötä. Käsittelen Pirkanmaan liitolle kuuluvat liikuntahallinnon tehtävät.

Kaikki artikkelit