Hyppää sisältöön

Terveyden ja hyvinvoinnin teknologiapohjaisiin ratkaisuihin lisää käyttäjälähtöisyyttä

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Yritykset haluavat erityisesti saada TKI-tukea ja -osaamista teknologiaratkaisujen tuotekehitysprosessiin ja testaukseen.

Pirkanmaalla käynnistyy Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen korkeakoulusäätiön ja Tampereen kaupungin yhteishanke, jonka avulla pyritään tukemaan hyvinvointi- ja terveysteknologiayritysten TKI-tarpeita.

Yritykset haluavat erityisesti saada TKI-tukea ja -osaamista teknologiaratkaisujen tuotekehitysprosessiin ja testaukseen. Siksi tarvitaan kiinteää yhteistyötä korkeakoulujen, palveluntuottajien sekä loppukäyttäjien kanssa.

Samanaikaisesti sote-palveluntuottajat saavat käyttöön käyttäjäystävällisiä etä-, digitaalisia- sekä virtuaalisia sote-palveluita yhdessä korkeakoulujen, palveluntuottajien sekä teknologiayritysten kanssa.

Growth from Health and Wellbeing – testaus- ja innovaatioympäristöt TKI-tukena yrityksille – hanke tukee Pirkanmaan alueellisen selviytymissuunnitelman tavoitetta tutkimustoiminnan tehokkaammasta hyödyntämisestä. Hanke tukee Pirkanmaan maakuntaohjelmaa 2022-2025 ja on myös Pirkanmaan älykkään erikoistumisen strategian mukainen.

Pirkanmaan liitto myönsi Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:lle, Tampereen korkeakoulusäätiölle ja Tampereen kaupungille rahoitusta Growth from Health and Wellbeing – testaus- ja innovaatioympäristöt TKI-tukena yrityksille -hankkeen toteuttamiseen yhteensä 299 984 euroa.

Rahoitusta myönnetään Alueellisen selviytymissuunnitelman toimeenpanoon tarkoitetuista AKKE-määrärahoista sekä maakunnan kehittämisrahan korkorahasta.


Lisätiedot:

Tampereen ammattikorkeakoulu:
Kehittämispäällikkö Tarja Heinonen, tarja.heinonen@tuni.fi, puh. 050 568 5354

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kaikki artikkelit