Hyppää sisältöön

Tampereen yliopisto rakentaa toimintamallia kansainvälisten opiskelijoiden rekrytointiin ja elinkeinoelämän osaajapulaan

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Toimintamalliin kuuluvat myös kansainvälisten opiskelijoiden työelämävalmiuksien lisääminen sekä harjoittelu- ja lopputyöpaikat.

Tampereen yliopisto etsii uudenlaista, paremmin elinkeinoelämän osaajapulaa palvelevaa mallia ulkomaisten opiskelijoiden rekrytointiin. Mallia rakennetaan ja testataan järjestelmäpiirien (SoC) suunnittelun opiskelijoiden rekrytoinnissa. Tavoite on kolminkertaistaa järjestelmäpiirisuunnittelusta vuosittain valmistuvien määrä.

Pilottihankkeessa tuotetaan samalla muillekin aloille yleistettävä toimintamalli. SoC-sunnittelun pilottiin tunnistetaan muutama sopiva ulkomainen yhteistyöyliopisto ja näistä etsitään ns. ankkuriopettajia, jotka perehdytetään yliopiston opetusmalliin ja kandivaiheen kurssitoteutuksiin. Toimintamalliin kuuluvat myös kansainvälisten opiskelijoiden työelämävalmiuksien lisääminen sekä harjoittelu- ja lopputyöpaikat.

Pirkanmaan liitto myönsi KV-koulutuksen kansainväliset osaamistaskut, SoCHUB pilottikohteena -hankkeelle 46 866 euroa Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta. Omarahoitusta hankkeessa on 11 717 euroa. Tämän vuoden loppuun kestävää hanketta toteuttaa Tampereen yliopisto.

Hanke liittyy valtion kanssa käytyjen aluekehittämiskeskustelujen perusteella muodostettuun Pirkanmaan yhteistyöasiakirjaan. Teemana on teollisuuden kaksoissiirtymä sekä työvoiman saatavuus ja ennakoiva osaaminen. Hanke tukee maakuntaohjelman tavoitteita sekä myös isompaa Siruja Pirkanmaalta -aloitetta.

Lisätiedot:

Tampereen yliopisto:
Kumppanuuspalvelupäällikkö (tutkimus- ja innovaatiopalvelut) Pasi Vakaslahti, p. 040 511 6128, pasi.vakaslahti@tuni.fi

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kaikki artikkelit