Hyppää sisältöön

Tampereen seutu tähtää kansainvälisen ajoneuvo- ja työkoneteollisuuden digivihreään kärkeen

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset

Hankkeessa yritykset saavat tietoa keskeisistä EU-rahoituksen instrumenteista ja pääsevät tutustumaan kansainvälisten verkostojen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tampereen seudulla on käynnistynyt projekti, jolla edistetään seudun digitaalisen ja vihreän teknologian kehitysedellytyksiä. Tavoitteena on parantaa yritysten kyvykkyyttä hyödyntää EU-rahoitusta sekä hakeutumista kansainvälisiin verkostoihin.

Business Tampereen käynnistämä kehitystyö edistää muun muassa yritysten verkostoitumisvalmiuksia luomalla kumppanuuksia innovaatiokeskusten, kansainvälisten klusterien ja tunnettujen muiden tahojen välillä. Projektissa ratkotaan myös haasteita, joita pk-yritykset kohtaavat kansainvälisiin verkostoihin hakeutuessaan.

Hankkeessa yritykset saavat tietoa keskeisistä EU-rahoituksen instrumenteista ja pääsevät tutustumaan kansainvälisten verkostojen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Lisäksi rahoituksen palvelutarjontaa kehitetään ymmärrettävämmäksi ja houkuttelevammaksi.

Ajoneuvo- ja työkoneteollisuuden digitalisaatioon, ympäristöosaamiseen ja teolliseen teknologiakehitykseen rakennetaan viestintä- ja markkinointikokonaisuus nostamaan Tampereen seudun profiilia kansainvälisesti merkittävänä osaamis- ja kehityskeskuksena.

Pirkanmaan liitto on myöntänyt SIX-DIVA -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta 287 500 euroa. Tampereen kaupunki rahoittaa hanketta 141 667 eurolla ja Business Tampereen omarahoitusosuus on 50 000 euroa. Hanke kestää 11.6.2024 asti.

SIX-DIVA on osa Pirkanmaan liiton kautta rahoitettavaa Tampereen kaupungin ekosysteemisopimusta, ja edistää yhtä sopimuksen kärkiteemoista: Sustainable Industry X, SIX. Hanke toteuttaa maakuntaohjelman tavoitetta, jossa Pirkanmaa vahvistuu kansainvälisyydestä, liiketoiminta uudistuu ja kasvaa vastuullisesti.

Lisätiedot:

Business Tampere Oy:
Asiakkuusvastaava (teollisuuden digitaaliset ratkaisut) Ari Lylynoja, puh. 050 568 7608,
ari.lylynoja@businesstampere.com

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Kaikki artikkelit