Hyppää sisältöön

Tampereen korkeakouluyhteisön kyberturvallisuuden laboratoriot tiivistävät yhteistyötään

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Hankkeessa rakennetaan korkeakouluyhteisön osaamiseen ja teknologisiin ympäristöihin perustuva innovaatio- ja kehitysalusta.

Tampereen korkeakouluyhteisön kyberturvallisuuden laboratoriot tiivistävät yhteistyötään. Näin pyritään vastaamaan erityisesti PK-yritysten tarpeisiin.

Tampereen ammattikorkeakoulun vetämässä hankkeessa rakennetaan korkeakouluyhteisön osaamiseen ja teknologisiin ympäristöihin perustuva innovaatio- ja kehitysalusta. Osatoteuttajana on Tampereen korkeakoulusäätiö.

Maakuntahallitus suuntasi KyLÄ (Kyberturvallisuuden Laboratoriot Älyteollisuudelle) -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena vuosille 2020 ja 2021 yhteensä 126 118 euroa. Hanketta varaudutaan rahoittamaan myös vuonna 2022.

Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto ovat työskennelleet jo pitkään muun muassa teollisuusteknologian, digitalisaation ja kyberturvallisuuden parissa. Tällä hetkellä Pirkanmaan keskeisiin vahvuuksiin, kuten älykkääseen teollisuuden digitalisoitumiseen, liittyviä tutkimusympäristöjä on olemassa hajautettuna Tampereen korkeakouluyhteisön kaikille kampuksille.

Nyt kehitettävä alusta on tarkoitettu korkeakouluyhteisön ja yritysten yhteistyöprojekteja varten. Se mahdollistaa teknisten ympäristöjen käytön myös pienemmille yrityksille aina startupeista pk-sektorille.

Tässä hankkeessa kyberturvallisuus nähdään olennaisena osana valmistavan teollisuuden uudistumista ja kilpailukykyä. Hanke tukeekin Pirkanmaan älykkään erikoistumisen sisältökärkeä ’Teollisuuden digitalisaatio’.

Lisätietoja:

  • Erityisasiantuntija Tiina Ramstedt-Sen

    Valmistelen Pirkanmaan liiton rahoittamien Euroopan aluekehitysrahaston hankkeiden päätöksiä ja toimin rahoittajan yhteyshenkilönä. Lisäksi toimin Innokaupunkien kansallisessa koordinaatiossa rahoitustehtävissä. Olen Pirkanmaan yhteyshenkilö Interreg Central Baltic ja Europe -ohjelmissa.


Tampereen ammattikorkeakoulu Oy: Lehtori Ville Haapakangas, p. 050 528 7013

Kaikki artikkelit