Hyppää sisältöön

Tampereen kaupunkiseudulla monipuolistetaan droonien käyttömahdollisuuksia ja liiketoimintaa

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Hankkeessa tarjotaan testiympäristöjä ja mahdollisuuksia, jotka tukevat Pirkanmaan ja koko Suomen teknologista kehitystä.

Tampereen kaupunkiseudulle luodaan toimintaedellytykset ja -ympäristö droonien hyödyntämiseksi moniasiakasmallilla. Hankkeessa tarjotaan testiympäristöjä ja mahdollisuuksia, jotka tukevat Pirkanmaan ja koko Suomen teknologista kehitystä. Ne voivat olla vetovoimatekijöitä alan toimijoille vähintäänkin Suomessa.

Hanke koskee niin droonien lennättämiseen kuin erilaisten sensoreiden ja datan keräämiseen ja analysointiin liittyviä yrityksiä. Myös viranomaistarpeet ja droonien käyttäminen viranomaisten toiminnan apuna otetaan huomioon. Drooneihin liittyviä käyttötarkoituksia ja kohteita pyritään monipuolistamaan ja lisäämään. Sitä kautta monipuolistetaan liiketoiminta- että käyttömahdollisuuksia.

Vuoden 2023 lokakuun loppuun kestävää hanketta toteuttaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere Oy. Kohdealueena on Tampereen kaupunkiseutu.

Maakuntahallitus myönsi Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere Oy:lle Automaattisen moniasiakasdrone-palvelun mahdollistamat uudet liiketoimintamuodot -kehittämishankkeelle 259 904 euroa. Kyseessä on Pirkanmaan Alueellisen selviytymissuunnitelman toimeenpanoon tarkoitettu Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määräraha.

Lisätietoja:

Business Tampere Oy:
Ohjelmajohtaja Petri Nykänen, puh: 040-806 2375, petri.nykanen@businesstampere.fi

Kuva: Pexels

Kaikki artikkelit