Hyppää sisältöön

Tampereen Hiedanrannan kulttuuritilojen suunnittelu käynnistyy - oppeja halutaan jakaa ympäri maakuntaa

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Hankkeessa luodaan kulttuuritoimijoiden kanssa yhteinen kulttuuritilakonsepti, joka pitää sisällään toiminnan ja toimijoiden, kumppanuuksien sekä rahoitus- ja operointimallin kuvauksen.

Tampereen Hiedanrannasta halutaan kehittää kaupunginosa, jossa kulttuuri ja tapahtumat ovat keskeisessä roolissa. Tavoitteista siirrytään nyt kohti suunnittelua Pirkanmaan liiton Tampereen kaupungille myöntämän projektirahoituksen turvin.

Kohti luovaa Hiedanrantaa -projektissa selvitetään Hiedanrannan mahdollisuuksia vastata Tampereen kulttuuritilatarpeisiin sekä luodaan yleisemmin malleja ja yhteistyötä kulttuuritilojen kehittämiseen.

Projektissa laaditaan kulttuuritoimijoiden kanssa yhteinen kulttuuritilakonsepti, joka pitää sisällään toiminnan ja toimijoiden, kumppanuuksien sekä rahoitus- ja operointimallin kuvauksen. Konsepti mahdollistaa tarkemman tilasuunnittelun, vaihtoehtojen vertailun ja lopulta päätöksenteon.

Oppeja jaetaan sidosryhmille koko maakunnassa osana Operaatio Pirkanmaa -hanketta. Kulttuuritilojen avulla halutaan parantaa taiteen ja kulttuurin saatavuutta sekä kehittää vapaa-ajan palveluita ja luovien alojen toimijoiden työskentelymahdollisuuksia.

Pirkanmaan liitto myönsi Tampereen kaupungin Kohti luovaa Hiedanrantaa -hankkeelle Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta 96 297 euroa. Hanke toteuttaa Pirkanmaan maakuntaohjelmaa sekä älykkään erikoistumisen strategiaa. Hankkeen toteutusaika on 1.12.2022 - 15.4.2024.

Lisätiedot:

Tampereen kaupunki:
Kehittämispäällikkö Jaakko Laurila, p. 044 430 9014, jaakko.laurila@tampere.fi

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kaikki artikkelit