Hyppää sisältöön

Take away -ruoan ympäristökuormitusta vähennetään pakkaus- ja kierrätysratkaisujen avulla

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Tampereen ammattikorkeakoulun RUOKO-hanke kehittää toimivia pakkaus- ja kierrätysratkaisuja laajalla yhteistyöllä.

Pirkanmaalla käynnistyy EU-rahoitteinen hanke, jonka avulla vähennetään noutoruoan ympäristökuormitusta. Tampereen ammattikorkeakoulun RUOKO-hanke kehittää toimivia pakkaus- ja kierrätysratkaisuja laajalla yhteistyöllä.

Hankkeessa on mukana ravintoloita, kuljetus-, pakkaus- ja IT-alan yrityksiä. Näin tuetaan monipuolisesti yritysten mahdollisuuksia turvata ja kehittää liiketoimintaansa koronakriisin aiheuttamassa tilanteessa.

Tavoitteena on saada mukaan yrityksiä seuraavien kuntien alueella: Tampere, Nokia, Ikaalinen, Lempäälä, Pirkkala, Valkeakoski, Ylöjärvi, Sastamala ja Virrat.

Maakuntahallitus suuntasi Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n RUOKO -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena yhteensä 135 120 euroa. Hankkeen jatkorahoitukseen varaudutaan vuonna 2023. Hankkeen osatoteuttaja on Tampereen korkeakoulusäätiö.

Vuoden 2023 elokuun loppuun kestävä hanke tukee maakuntaohjelman ja älykkään erikoistumisen strategian tavoitteita. Tavoitteiden mukaisesti korkeakouluissa olevaa osaamista kanavoidaan alueen yrityksiin ja vähähiilisyyttä edistetään liiketoiminnallisena kilpailuetuna. Näin saadaan aikaan ympäristöhyötyjä.

Lisätietoja:

Tamk: lehtori Tiina Wickman-Viitala, tiina.wickman-viitala@tuni.fi, p. 0503119747

  • Erityisasiantuntija Tiina Ramstedt-Sen

    Valmistelen Pirkanmaan liiton rahoittamien Euroopan aluekehitysrahaston hankkeiden päätöksiä ja toimin rahoittajan yhteyshenkilönä. Lisäksi toimin Innokaupunkien kansallisessa koordinaatiossa rahoitustehtävissä. Olen Pirkanmaan yhteyshenkilö Interreg Central Baltic ja Europe -ohjelmissa.

Kuva: Mostphotos

Kaikki artikkelit