Hyppää sisältöön

Taike jakaa miljoona euroa ensi vuoden kulttuurihankkeisiin harvaan asutulle maaseudulle – haku avoinna lokakuun loppuun

| Pirkanmaan liitto

Taiteen edistämiskeskus kannustaa yhteisöjä hakemaan avustuksia harvaan asutun maaseudun taide- ja kulttuuritoiminnan kehittämiseen. Nyt on oikea aika hakea tukea ensi kesän tapahtumiin ja hankkeisiin. Hakuaika päättyy 1.11.

Harvaan asutulle maaseudulle on tarjolla kulttuuri- ja taidetoimintaa tukevaa rahoitusta. Oikeuskelpoiset yhteisöt, kuten kunnat ja rekisteröidyt yhdistykset voivat hakea Taiteen edistämiskeskukselta erityisavustusta harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoimintaan. Lokakuun haussa jaetaan noin miljoona euroa.

Avustusta voidaan myöntää esimerkiksi taiteilijoiden työllistämiseen, ympäristötaiteeseen, taide- ja kulttuuritapahtumien kehittämiseen, aineettoman kulttuuriperinnön kohteisiin sekä kulttuurimatkailun kehittämiseen. Avustusta voidaan hakea myös investointeihin.

Lista rahoitetuista hankkeista löytyy Taiken verkkosivuilta. Kolmas hakukierros avataan alkuvuonna 2023 ja silloin jaetaan noin kaksi miljoonaa euroa. Rahoituksen saamiseksi yhteisön ei tarvitse olla kulttuuriin ja taiteeseen keskittynyt toimija, vaan hakumuoto on innostanut esimerkiksi kyläyhteisöjä ja kuntia kehittämään taide- ja kulttuuritoimintaa. Tärkein kriteeri avustuksen saamiseksi on hankkeen sijoittuminen harvaan asutulle maaseudulle.

Hakuaika 03.10.2022 - 01.11.2022. Hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 16:00.

Lisätietoja hausta Taiken sivuilta tämän linkin takaa.

Lisätiedot: Erityisasiantuntija Susanna Mäki-Oversteyns, susanna.maki-oversteyns@taike.fi, puh. 0295 330 837.

Kaikki artikkelit