Hyppää sisältöön

Suomalaiset kiertotalousratkaisut esillä Maailman kiertotalousfoorumissa

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Suomessa kaupungit, kunnat ja maakunnat toimivat innovaatioalustoina ja tukevat uusia kiertotalouden ratkaisuja muun muassa maankäytössä ja luomalla uusia markkinoita. Myös alueelliset kehittämisyhtiöt luovat pohjaa kiertotaloudelle ja alueelliselle yritysyhteistyölle.

Kiertotalouden edelläkävijämaa Suomi on näyttävästi mukana huhtikuun puolivälissä järjestettävässä Maailman kiertotalousfoorumissa (World Circular Economy Forum, WCEF). Suomi tuo foorumissa esille uusia kiertotalousinnovaatioita ja yhteistyömalleja. Myös Pirkanmaa on näkyvästi esillä kiertotalouden superviikolla Pirkanmaan liiton, Business Tampereen, Kiertotalous Pirkanmaan sekä pirkanmaalaisten kiertotalousyritysten kautta.

Päättäjille, asiantuntijoille ja sijoittajille suunnattu kiertotalousfoorumi on alansa suurimpia tapahtumia. Sitran järjestämä foorumi järjestetään 15.–18.4.2024 Brysselissä. Foorumia ja siihen liittyviä tapahtumia voi seurata myös etänä.

Työkaluja kiertotalousmurrokseen

Kiertotalouden menestystekijät ja julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö ovat Suomen aiheina pohjoismaista kiertotalousosaamista esiin nostavassa Nordic Circular Hotspotin kiihdyttämösessiossa keskiviikkona 17. huhtikuuta.

Suomessa kaupungit, kunnat ja maakunnat toimivat innovaatioalustoina ja tukevat uusia kiertotalouden ratkaisuja muun muassa maankäytössä ja luomalla uusia markkinoita. Myös alueelliset kehittämisyhtiöt luovat pohjaa kiertotaloudelle ja alueelliselle yritysyhteistyölle.

Kiihdyttämösessiossa kuullaan alueiden ja yritysten esimerkkejä innovatiivisista kiertotalousratkaisuista, jotka on toteutettu julkisen ja yksityisen sektorin tiiviissä yhteistyössä.
Osallistuminen kiihdyttämösessioon on mahdollista niin paikan päällä Brysselissä kuin etänäkin. Suomen ohjelmaosuus järjestetään keskiviikkona 17. huhtikuuta Keski-Euroopan aikaa klo 14.45–16.00, Suomen aikaa klo 15.45–17.00.

Lue sessiosta lisää Nordic Circular Hotspotin sivuilla.

Suomen messuosasto kutsuu tutustumaan innovaatioihin ja yhteistyöhön

Kiertotalousfoorumissa Suomen messuosaston teemana on ”Local Solutions Are Born Here”. Messuosasto tarjoaa mahdollisuuden tutustua kiertotalouden innovaatioihin ja rakentaa yhteistyötä suomalaisten toimijoiden kanssa.

Osastolla esitellään muun muassa kiertotalouden liiketoimintaratkaisuja, julkisen sektorin roolia kiertotalousmurroksessa, innovaatioekosysteemejä ja materiaalien käytön murrosta.

Kiertotalousinnovaatioitaan messuosastolla esittelevät Aircohol, Borealis, Carbofex, Carbonaide, Emmy, Lounais-Suomen Jätehuolto, Make a BIM, Niimaar, Rester, Twice, Verte/ECO3 ja Wastewise Group.

– Tervetuloa tutustumaan Suomen osaamiseen ja ratkaisuihin messuosastollemme. Erityisesti odotamme kiertotaloushankkeita ja -yrityksiä kartoittamaan yhteistyömahdollisuuksia, toteaa Suomen kiertotalouden ja vihreän siirtymän suurlähettiläs Anne Vasara.

Suomen messuosaston ja kiihdyttämösession ohjelma on suunniteltu yhteistyössä ulkoministeriön, ympäristöministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Business Finlandin, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, kehitysyhtiö Posintran, Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liiton sekä Business Tampereen, Kiertotalous Pirkanmaan, Turun Ammattikorkeakoulun, Turun kaupungin ja Paimion kaupungin kanssa.

Tutustu Maailman kiertotalousfoorumiin Sitran sivuilla

Lisätietoja:
Anne Vasara, suurlähettiläs, Kiertotalous ja vihreä siirtymä, +358 295 350 039, anne.vasara@gov.fi

  • Kehittämispäällikkö Liisa Hyttinen

    Vastuullani on vihreän siirtymän edistäminen ja kokonaisuuden koordinointi. Painopisteet ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen hillintä, kiertotalous sekä energia. Kehitän teemaan liittyen alueen yhteistyöverkostoja ja toimin siltana kansallisiin ja eurooppalaisiin verkostoihin.

Kaikki artikkelit