Hyppää sisältöön

Suomalaiset kiertotalousratkaisut esillä Maailman kiertotalousfoorumissa

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Pirkanmaalta tapahtumaan osallistuvat lisäksi myös Pirkanmaan liitto, Business Tampere, Carbofex ja Wastewise sekä Verte Oy.

Kiertotalouden edelläkävijämaa Suomi on näyttävästi mukana 15.–18.4.2024 järjestettävässä Maailman kiertotalousfoorumissa (World Circular Economy Forum, WCEF) Brysselissä. Myös Ekokumppanien operoima kiertotalouden kehittämiskeskus, Kiertotalous Pirkanmaa, on aktiivisesti mukana.

– Nostamme tapahtumassa keskusteluihin maakunnalliset kiertotalouskuulumiset ja jaamme konkreettisia esimerkkejä pirkanmaalaisesta kiertotalousosaamisesta. Pirkanmaalla on todella hyvä maine kiertotalouden saralla, kertoo Kiertotalous Pirkanmaan johtaja, vanhempi asiantuntija Karoliina Tuukkanen.

Sitran järjestämä kiertotalousfoorumi on alansa suurimpia ja se on suunnattu päättäjille, asiantuntijoille ja sijoittajille. Foorumia ja siihen liittyviä tapahtumia voi seurata myös etänä. Pirkanmaalta tapahtumaan osallistuvat lisäksi myös Pirkanmaan liitto, Business Tampere, Carbofex ja Wastewise sekä Verte Oy.

Pirkanmaa ja rakennettu ympäristö vahvasti esillä

Kiertotalouden menestystekijät ja julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö ovat Suomen aiheina pohjoismaista kiertotalousosaamista esiin nostavassa Nordic Circular Hotspotin kiihdyttämösessiossa keskiviikkona 17. huhtikuuta.

Kiihdyttämösessiossa kuullaan innovatiivisia esimerkkejä kiertotalousratkaisuista. Suomen ohjelmaosuuden avaa Kiertotalous Pirkanmaan projektipäällikkö Heikki Moilanen, joka esittelee laajalla sidosryhmäyhteistyöllä kehitetyt kiertotalouden mukaiset tontinluovutuskriteerit ja kertoo, miten julkinen toimija voi tukea kiertotalousrakentamista. Suomen ohjelmaosuus alkaa keskiviikkona 15.45 Suomen aikaa.

– Nostamme vahvasti näkyviin rakennettua ympäristöä, sillä se on hyvin materiaali-intensiivinen ala ja tuomme konkreettisesti esiin, kuinka isoja vaikutuksia koko alalle kiertotalouden mukaan ottamisella voi olla, kertoo Tuukkanen.

Suomen messuosaston ja kiihdyttämösession ohjelma on suunniteltu vahvassa yhteistyössä. Siihen ovat osallistuneet Uudenmaan kiertotalouslaakso, ulkoministeriö, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Business Finland, Teknologian tutkimuskeskus VTT, kehitysyhtiö Posintra, Uudenmaan, Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen liitot sekä Business Tampere, Kiertotalous Pirkanmaa, Turun Ammattikorkeakoulu, Turun ja Paimion kaupunki.

Suomen ständillä olevaa esitystä voi katsoa pdf:nä Kiertotalouslaakson WCEF-sivuilla.
Video koottu Suomen WCEF2024-messuosastolle Uudenmaan liiton ja yhteistyökumppaneiden yhteistyönä.

Tiedote on luettavissa myös Ekokumppanien sivuilla.

Karoliina Tuukkanen
Vanhempi asiantuntija, Kiertotalous Pirkanmaa, p. 050 552 2039, karoliina.tuukkanen@kiertotalouspirkanmaa.fi

  • Kehittämispäällikkö Liisa Hyttinen

    Vastuullani on vihreän siirtymän edistäminen ja kokonaisuuden koordinointi. Painopisteet ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen hillintä, kiertotalous sekä energia. Kehitän teemaan liittyen alueen yhteistyöverkostoja ja toimin siltana kansallisiin ja eurooppalaisiin verkostoihin.

Kaikki artikkelit