Hyppää sisältöön

Saunaelämysala etsii uusia liiketoiminta- ja kansainvälistymismahdollisuuksia Pirkanmaalla

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Visit Tampere on käynnistämässä hanketta, jossa kartoitetaan saunaliiketoiminnan kehittämistä ja monipuolistamista.

Tampereen seudulla ja koko Pirkanmaalla on vahva saunakulttuuri ja siitä etsitään uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Niitä on matkailusta hyvinvointialoihin ja lähiruokaan sekä ekologisesta rakentamisesta digitaalisiin ratkaisuihin. Tampere sai maailman saunapääkaupungin tittelin Suomen Saunaseuran ja kansainvälisen saunaliiton ISA:n tukemana toukokuussa 2018.

Visit Tampere on käynnistämässä hanketta, jossa kartoitetaan saunaliiketoiminnan kehittämistä ja monipuolistamista.

Hankkeen tuloksena syntyy uusia saunaelämysalan yhteistyö- ja kansainvälistymismahdollisuuksia ja yhteisiä palvelumalleja ja -konsepteja Tampereelle ja Pirkanmaalle.

Pirkanmaan liitto myönsi Visit Tampere Oy:n Saunaelämysalan uudet liiketoiminta- ja kansainvälistymismahdollisuudet -hankkeelle Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahaa 72 993 euroa.

Hanke kestää vuoden 2025 elokuun loppuun. Se liittyy Pirkanmaan maakuntaohjelmaan 2022–2025 sekä älykkään erikoistumisen strategiaan.

Lisätiedot:

Visit Tampere: Projektipäällikkö Turo Leppänen, puh. 040 860 9217, turo.leppanen@visittampere.fi

Kuva: Kaupinojan sauna, Laura Vanzo, Visit Tampere

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kaikki artikkelit