Hyppää sisältöön

Sastamala tukee eri keinoin yritystensä uudistumista ja uusia työtapoja koronakriisin yli

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Yritysten liiketoiminnan uudistamiseksi luodaan valmentamokonsepti: klinikka, digi-, vienti- ja talousvalmentamo. Tavoite on madaltaa kynnystä ottaa apua vastaan ja herätellä yrityksiä koskien uusia mahdollisuuksia.

Sastamalan kaupunki tukee yrityksiään koronakriisin yli tarjoamalla ratkaisuja talouden ennakointiin, liiketoiminnan uudistamiseen, sijoittumiseen ja uuden normaalin mukaisiin työskentelytapoihin.

Tätä tarkoitusta varten käynnistyy kaupungin vetämä Sastamalan buusti -hanke. Vuoden 2023 elokuun loppuun kestävän hankkeen toimenpiteillä kehitetään Sastamalaa yrityslähtöisemmäksi.

Maakuntahallitus myönsi Sastamalan kaupungille Sastamalan Buusti -hankkeelle 163 042 euroa. Rahoitus tulee työ- ja elinkeinoministeriöstä alueellisen selviytymissuunnitelman toimeenpanoon.

Korona on kirittänyt monet yritykset ja työntekijät digiloikkaan. Kotonatyöskentelyn sijaan hankkeessa kehitetään yhteinen työskentelytila, täynnä eri alojen osaamista. Yhteisöllinen SYKE HUB -tila mahdollistaa eri toimijoiden etätyöskentelyn ja verkostoitumisen. Yritykset voivat verkostoitua ja työmatka vähenee. Tila on rajapintana myös startup-yrittäjyyden palveluihin sekä Tampereen korkeakouluyhteisöön.

Yritysten liiketoiminnan uudistamiseksi luodaan kolmen teeman valmentamokonsepti: klinikka, digi-, vienti- ja talousvalmentamo. Näiden kaikkien yhteinen tavoite on madaltaa kynnystä ottaa apua vastaan ja herätellä yrityksiä koskien uusia mahdollisuuksia. Kehitettävä palvelutarjonta on suunniteltu siten, että se toimii erityisesti paikallisena ensivaiheen palveluna, josta asiakas ohjautuu eteenpäin mahdollisten julkisten tukipalveluiden piiriin.

Koronan vaikutuksesta yritysten riskinottokyky on heikentynyt. Arvoketjut ovat muutoksessa ja osa yrityksistä siirtää alihankintaa lähemmäs. Liiketoiminnan siirtämisessä ja käynnistämisessä uudella paikkakunnalla on monenlaisia haasteita. Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan Softlanding-palvelu, minkä kautta yritysten on merkittävästi helpompi siirtää tuotantoa lähemmäs.

Lisätiedot:

Sastamalan kaupunki: Elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru, puh. 040 582 3645

Kaikki artikkelit