Hyppää sisältöön

REC4EU-hanke energiayhteisöjen asialla

Hanke pyrkii edistämään uusiutuvaa energiaa tuottavien ja hyödyntävien energiayhteisöjen toimintamahdollisuuksia maakunnallisen tuen avulla.

Interreg Europe -rahoitteisessa REC4EU-hankkeessa (”Renewable Energy Communities for EU regions”) kartoitetaan energiayhteisöjen toimintaedellytyksiä yhdessä eurooppalaisten hankekumppanien ja pirkanmaalaisten toimijoiden kanssa.

Hankkeen tavoitteena on luoda nykyisten ja tulevien energiayhteisöjen tarpeita vastaavaa maakunnallista tukea, jolla edistetään energiayhteisöjen syntymistä, toimintaa, verkostoitumista ja tiedonvälitystä. Maakunnallisen tuen kehittämisessä hyödynnetään paitsi pirkanmaalaisen sidosryhmän asiantuntijuutta myös alueidenvälistä kokemustenvaihtoa. Hanke avaakin paikallisille toimijoille mahdollisuuden päästä vierailemaan kumppanialueiden energiayhteisöissä ja kuulemaan kokemuksia erilaisista ratkaisuista.

Kolmivuotinen hanke käynnistyi maaliskuun 2023 alussa. Pirkanmaan liitto on hankkeen ainoa suomalainen kumppani ja muut hankekumppanit ovat Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Belgiasta, Puolasta ja Slovakiasta. Interreg Europe -rahoitteisen hankkeen kokonaisbudjetti on n. 1,81 miljoonaa, josta Pirkanmaalle kohdistuu 240 595 €.

Lisätietoja hankkeen esittelyvideossa (Youtubessa, kesto n. 4 min, tekstitys suomeksi).

Hankkeen nettisivut englanniksi: https://www.interregeurope.eu/rec4eu

Lisätiedot:

Takaisin hankkeet ja selvitykset -sivulle