Hyppää sisältöön

Rakennamme yhdessä jatkuvalla oppimisella maksimimahtavaa työelämää

| Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Strategiaa on valmisteltu laajalla yhteistyöllä, Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Pirkanmaan liiton koordinoimana.

Pirkanmaalle on valmistunut jatkuvan oppimisen strategia. Sen avulla maakunta haluaa kehittää ja uudistaa osaamista elämän ja työuran eri vaiheissa. Strategia julkistettiin Tampereella 10.11.

Visiona on rakentaa vuoteen 2027 mennessä yhdessä jatkuvalla oppimisella maksimimahtavaa työelämää.

Strategiaa on valmisteltu laajalla yhteistyöllä, Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Pirkanmaan liiton koordinoimana. Muun muassa Pirkanmaan koulutusryhmä on käsitellyt strategiaa, kiitellyt sitä uudistavaksi ja raikkaaksi. Myös maakuntahallitus on antanut strategialle poliittisen painoarvon.

- Pirkanmaalla on tervettä itsetietoisuutta ja maakuntamme ja kuntamme ovat olleet kärjessä elinvoimaa koskevissa tutkimuksissa. Yrityksillämme menee melko hyvin maailmantilanteesta huolimatta, aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen toteaa.

- Emme voi tuudittautua jatkuvaan menestykseen. Osaavan työvoiman saatavuus on kriittinen tekijä yrityksillemme kasvaa ja investoida.

Jatkuvan oppimisen strategia toteuttaa Pirkanmaan maakuntaohjelmaa. Se ratkaisee maakunnan mahdollisuuksia: tehdään tiedosta ja osaamisesta arvoa.

Jatkuvan oppimisen pääteemat:

  • Tunnemme asiakkaamme ja huomisen työelämän osaamistarpeet.
  • Madallamme opintien rotvallia työelämässä.
  • Rakennamme rajoja ylittävää yhteistyötä.
  • Edistämme yhteisellä äänellä Pirkanmaan etuja.

Lisätiedot:

  • Suunnittelupäällikkö Marko Mäkinen

    Tehtäviini kuuluu Pirkanmaan kehittämisen strategisten kysymysten käsittely maakuntaohjelman laadinnan kautta. Työskentelen myös tulevaisuuden muutostekijöiden tunnistamiseksi, huomioon ottamiseksi ja keskustelun käymiseksi niistä. Olen maakuntahallituksen ympäristö- ja ilmastojaoston esittelijä.

Pirkanmaan ELY-keskus
Riikka Joutsensaari
työllisyys ja osaaminen -yksikön päällikkö
puhelin 0295 036 053

Kaikki artikkelit