Hyppää sisältöön

Pirkanmaan palkinnon sai tänä vuonna neule- ja lifestyle -lehti Laine

| Pirkanmaan liitto

Palkinnon perusteena on Jonna Hietalan ja Sini Kramerin luoman laadukkaan lehden moderni, yllättävä ja maailmaa uudella tavalla katsova ote.

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus myönsi vuoden 2021 Pirkanmaan palkinnon neule- ja lifestyle -lehti Laineelle.

Sini Kramer, Valkohäntä ja Jonna Hietala.

Palkinnon perusteena on Jonna Hietalan ja Sini Kramerin luoman laadukkaan lehden moderni, yllättävä ja maailmaa uudella tavalla katsova ote.

Maakuntahallituksen myöntämän palkinnon luovuttivat Pirkan päivän iltavastaanotolla Tampere-talossa keskiviikkona maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sofia Vikman, maakuntahallituksen puheenjohtaja Roope Lehto ja maakuntajohtaja Esa Halme.

Pirkanmaan palkinto on taiteilija Markku Salon tekemä Valkohäntä-pronssiveistos ja 7 000 euron rahapalkinto maakuntaneuvos Jussi V. Niemen rahastosta.

Palkinto myönnetään yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt maakunnan tunnettuisuutta, identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä tai toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi Pirkanmaan maakunnan asukkaille.

Pirkanmaan palkinto on taiteilija Markku Salon tekemä Valkohäntä-pronssiveistos.

Maakuntaeläimemme valkohäntäkauris on vertauskuva nuorelle maakunnallemme, joka hakee paikkaansa, mukautuu muuttuviin olosuhteisiin ja löytää aktiivisella toiminnalla menestystekijät.

Juhlapuheen vastaanotolla piti videolta pääministeri Sanna Marin.

Katso tallenne Pirkan päivästä ja palkinnon jakohetkestä täältä. (Tallenne on katsottavissa 14.9. saakka.)

Palkinnon saajat:

Jonna Hietala: jonna@lainemagazine.com, puh. 040 965 3196
Sini Kramer: sini@lainemagazine.com, puh. 040 540 2221

Aikaisemmat Pirkanmaan palkinnot:

  • Vuonna 2020 palkinnon saivat Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio
  • Vuonna 2019 palkinnon sai Tampereen yliopiston Silmäryhmän johtaja, professori Heli Skottman ja tutkijatohtori Anni Mörö.
  • Vuonna 2018 palkinnon sai Tampere 3 ja neljä kulttuuritoimijaa yhteisesti: Museokeskus Vapriikki, Tampereen Ooppera, Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri.
  • Vuonna 2017 saajia olivat Aulis Aarnio, Pirkanmaan Hoitokoti, Sorin Sirkus ja Suomen 4-H –liitto.
  • Sitä ennen palkinnon saivat Eppu Normaali, Mauri Kunnas, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Agco Power Oy, Kiilto Family Oy, TV2:n Pikku kakkonen, Tampereen Pyrintö ry, Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Professori Markus Pessa.

Kuvat: Laine Magazine, Kirsti Palokangas-Kivilinna, Markku Salo ja Rami Marjamäki

Kaikki artikkelit