Hyppää sisältöön

Pirkanmaan maakuntakaavan 2040 vaihekaavatyö käynnistyy

| Maankäyttö ja luonnonvarat, Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Maakuntakaava laaditaan kaikki Pirkanmaan kunnat kattavana vaihemaakuntakaavana, joka täydentää voimassa olevaa Pirkanmaan maakuntakaavaa 2040 sekä Kuhmoisten kunnan osalta Keski-Suomen maakuntakaavaa.

Maakuntavaltuusto on 6.9.2021 päättänyt käynnistää maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti (§ 25 ja § 27) maakuntakaavan laatimisprosessin. Kyseessä on Pirkanmaan maakuntakaavan 2040 vaihemaakuntakaava. Kaavan tarkempi nimi tarkentuu myöhemmissä vaiheissa.

Maakuntavaltuuston päätöksen mukaan maakuntakaava laaditaan kaikki Pirkanmaan kunnat kattavana vaihemaakuntakaavana, joka täydentää voimassa olevaa Pirkanmaan maakuntakaavaa 2040 (voimaantulo 8.6.2017) sekä Kuhmoisten kunnan osalta Keski-Suomen maakuntakaavaa (voimaantulo 26.1.2018). Kaavan sisältö määritetään tarkemmin maankäyttö- ja rakennuslain 63 §:n mukaisessa osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa (OAS).

Maakuntavaltuusto kuuli osallistumis- ja arviointisuunnitelman valmisteluun liittyvän katsauksen kokouksensa yhteydessä 29.11.2021. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma valmistuu kevään 2022 aikana ja sen nähtäville tulosta kuulutetaan erikseen.

Lisätietoja:

  • Suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen

    Vastuullani on maankäyttö- ja liikennetiimin vetäminen sekä toiminnan suunnittelu ja kehittäminen yhdessä tiimin kanssa. Erityisosaamistani on liikennejärjestelmäsuunnittelu, mutta puoleeni voi kääntyä kaikissa maankäytön, liikenteen tai ympäristön suunnittelua koskevissa kysymyksissä.

Kaikki artikkelit