Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto yhtenä yhteistyökumppanina ensi viikon Kalevan kisoissa

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto

Pirkanmaalle on tullut 201 yleisurheilumitalia Kalevan kisoista vuosina 2008-2020.

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kamppaillaan vuosittain Kalevan kisoissa. Tänä vuonna kisat pidetään jo 14:nnen kerran Tampereella. Edellisen kerran Ratinassa kisailtiin vuonna 2008.

Pirkanmaan liitto on mukana tämän vuoden Kalevan kisoissa yhtenä yhteistyökumppanina. Liitto järjestää yhdessä tänä vuonna 125-vuotisjuhlavuottaan viettävän Tampereen Pyrinnön kanssa kutsutilaisuutena Pirkanmaan urheilu- ja liikuntaseminaarin.

13 vuoden aikana vuosina 2008-2020 pirkanmaalaisseurojen urheilijat ovat saavuttaneet yhteensä 201 mitalia, joista 64 on kultaisia Suomen mestaruusmitaleita. Mitaleista suurimman osan – lähes 40 prosenttia - ovat saavuttaneet Tampereen Pyrinnön urheilijat. He ovat saavuttaneet yhteensä 79 mitalia.

Tampereen ja lähiseudun urheiluseurojen mitalimenestyksen lisäksi muualla Pirkanmaalla on menestystä ollut erityisesti Ikaalisten Urheilijoilla ja Oriveden Ponnistuksella.

- ”Ratinasta Ratinaan 14 vuoden kisaputki” täydentyy tämän vuoden kisoissa elokuun 26.-29. päivinä. Jos pirkanmaalaisten seurojen urheilijoiden mitalimäärä nyt tulee olemaan kuten edeltävinä vuosina, niin mitalimäärä sijoittuu välille 9-21. Kolmentoista vuoden keskiarvon mukaisesti pirkanmaalaisten mitalimäärä olisi tänä vuonna 15-16 mitalia, kertoo tilastoja tutkinut Pirkanmaan liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

Viralliset maakuntien rajat ja urheilujärjestöjen piirirajat eivät ole yhteneväisiä

Kuva Ratinasta vuodelta 2018 yleisurheilun nuorten MM-kisoista. Kuvaaja: Jouni Koskela

Lisätiedot:

  • Edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela

    Edistän maakunnalle tärkeitä kehittämiskohteita, joilla vaikutetaan valtion talousarvioon ja lainsäädäntöön. Toimin Suomen päärataryhmän sihteerinä sekä edistän sen mukaista maakuntien yhteistyötä. Käsittelen Pirkanmaan liitolle kuuluvat liikuntahallinnon tehtävät.

Kaikki artikkelit