Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto yhtenä yhteistyökumppanina ensi viikon Kalevan kisoissa

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto

Pirkanmaalle on tullut 201 yleisurheilumitalia Kalevan kisoista vuosina 2008-2020.

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kamppaillaan vuosittain Kalevan kisoissa. Tänä vuonna kisat pidetään jo 14:nnen kerran Tampereella. Edellisen kerran Ratinassa kisailtiin vuonna 2008.

Pirkanmaan liitto on mukana tämän vuoden Kalevan kisoissa yhtenä yhteistyökumppanina. Liitto järjestää yhdessä tänä vuonna 125-vuotisjuhlavuottaan viettävän Tampereen Pyrinnön kanssa kutsutilaisuutena Pirkanmaan urheilu- ja liikuntaseminaarin.

13 vuoden aikana vuosina 2008-2020 pirkanmaalaisseurojen urheilijat ovat saavuttaneet yhteensä 201 mitalia, joista 64 on kultaisia Suomen mestaruusmitaleita. Mitaleista suurimman osan – lähes 40 prosenttia - ovat saavuttaneet Tampereen Pyrinnön urheilijat. He ovat saavuttaneet yhteensä 79 mitalia.

Tampereen ja lähiseudun urheiluseurojen mitalimenestyksen lisäksi muualla Pirkanmaalla on menestystä ollut erityisesti Ikaalisten Urheilijoilla ja Oriveden Ponnistuksella.

- ”Ratinasta Ratinaan 14 vuoden kisaputki” täydentyy tämän vuoden kisoissa elokuun 26.-29. päivinä. Jos pirkanmaalaisten seurojen urheilijoiden mitalimäärä nyt tulee olemaan kuten edeltävinä vuosina, niin mitalimäärä sijoittuu välille 9-21. Kolmentoista vuoden keskiarvon mukaisesti pirkanmaalaisten mitalimäärä olisi tänä vuonna 15-16 mitalia, kertoo tilastoja tutkinut Pirkanmaan liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

Viralliset maakuntien rajat ja urheilujärjestöjen piirirajat eivät ole yhteneväisiä

Kuva Ratinasta vuodelta 2018 yleisurheilun nuorten MM-kisoista. Kuvaaja: Jouni Koskela

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit