Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto uudistaa toimintaansa maakuntavaltuuston hyväksymällä strategialla

| Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Olemme koko maakuntaa varten ja keskitymme maakunnallisesti merkittäviin asioihin.

Pirkanmaan liitto uudistaa toimintaansa. Maakuntavaltuuston hyväksymä strategia vuosille 2023-2027 täsmentää liiton toimintaa erityisesti koko maakunnan kehittäjänä ja edunvalvojana. Strategia suuntaa jatkossa voimakkaasti liiton toimintatapaa, valintoja ja kulttuuria.

- Pirkanmaan liiton visio on Tehtävänä täydellinen maakunta. Se tarkoittaa maantieteellisesti ehjää, täyttä Pirkanmaata, joka muodostettiin aikanaan toiminnallisista lähtökohdista tietoon nojaten (Reino Ajon väitöskirja 1944). Tällaisessa maakunnassa on hyvä olla. Tällainen Pirkanmaa tunnistaa myös tarkoituksenmukaisen tekemisen tason, maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kiteyttää.

- Avaamme ratkaisuillamme ovia uusille mahdollisuuksille, emmekä vain reagoi ongelmiin. Ratkaiseminen on tuloksellista, vaikuttavaa ja eteenpäin vievää. Ymmärrämme vastuullisuuden niin sosiaalisena, ympäristöllisenä kuin taloudellisena vastuuna.

- Olemme vastuullisia niin ulospäin kuin työyhteisössä. Meillä on vahvistuva kyky tulkita tulevaisuutta. Kutsumme myös muita katsomaan samaan suuntaan. Valvomme maakunnan etua ja vaikutamme sen puolesta terävästi, oikea-aikaisesti ja tarkkaan kohdennetusti, Ahonen painottaa.

Strategian työstö alkoi jo vuonna 2019 henkilöstön ja tärkeimpien ulkoisten sidosryhmien kanssa. Varsinainen tiivis strategiatyö alkoi tämän vuoden kesällä uuden maakuntajohtajan myötä. Johtoryhmällä ja henkilöstöllä on ollut työssä keskeinen vastuu. Lisäksi sisältöön ovat oleellisesti vaikuttaneet maakuntavaltuusto, maakuntahallitus sekä Pirkanmaan kuntajohtajakokous.

Ensi vuonna strategiaa lähdetään viemään käytäntöön. Pirkanmaan liitossa uudistetaan toimintamalleja sekä organisaation sisällä että sidosryhmäkumppaniyhteistyössä.

Pirkanmaan liiton strategia

Tehtävänä täydellinen maakunta
Ratkaisemme vastuullisesti tulevaisuuden mahdollisuuksia

 • Olemme koko maakuntaa varten ja keskitymme maakunnallisesti merkittäviin asioihin.
 • Edistämme toiminnallamme kestävää kasvua.
 • Luomme arvoa korkealla osaamisella ja demokraattisella päätöksenteolla.
 • Olemme yhteensovittava suunnannäyttäjä ja johdamme tiedolla verkostoissa.
 • Olemme vaikuttava: kädenjälkemme näkyy Pirkanmaalla, Suomessa ja Euroopassa.
 • Olemme työnantaja ja työyhteisö, josta ollaan ylpeitä.

Pirkanmaan liiton yhteisesti sovitut arvot ovat luottamus, avoimuus ja rohkeus.

Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen ja suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen esittelemässä Pirkanmaan liiton strategiaa aamulla maakuntavaltuustolle pidetyssä infossa.

Lisätiedot:

 • Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen

  Johdan Pirkanmaan liittoa ja maakunnan tulevaisuuden valmistelua. Johdan maakunnan edunvalvontaa ja yhteistyötä Euroopassa, Suomessa ja Pirkanmaalla. Tavoitteenani on kestävästi menestyvä kansainvälinen Pirkanmaa. Vastaan tuloksistamme maakuntavaltuustolle ja maakuntahallitukselle.

 • Suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen

  Vastuullani on maankäyttö- ja liikennetiimin vetäminen sekä toiminnan suunnittelu ja kehittäminen yhdessä tiimin kanssa. Erityisosaamistani on liikennejärjestelmäsuunnittelu, mutta puoleeni voi kääntyä kaikissa maankäytön, liikenteen tai ympäristön suunnittelua koskevissa kysymyksissä.

Kaikki artikkelit