Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto rahoitti viime vuonna vähähiilisen talouden ja valmistavan teollisuuden hankkeita

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Liiton rahoituksella oli käynnissä yhteensä 19,5 miljoonan euron hankevolyymi, yhteensä 45 hanketta.

Pirkanmaan liiton rahoittamia Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hankkeita oli käynnissä viime vuoden aikana yhteensä 29. Hankkeet ovat painottuneet vähähiiliseen talouteen ja valmistavaan teollisuuteen.

Käynnistyneistä hankkeista mainittakoon Smart Manufacturing Hub, jossa tavoitteena on tehdä Pirkanmaasta yksi Euroopan unionin johtavista älykkään ja kestävän valmistavan teollisuuden tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa tukevista keskuksista.

Toinen hanke on SoC Hub Tampere, jossa kehitetään Tampereelle osaamiskeskittymää muun muassa teollisuuden ja liikenteen 5G-, tekoäly- ja tietoturvasovelluksissa tarvittavien järjestelmäpiirien valmistamiseksi.

Siltasopimuksen toimeenpanoon käynnistettiin kaksi hanketta. Toinen liittyi osaamistarpeiden ennakointiin eri toimialoilla ja toinen konepajateollisuuden kehittämistarpeiden kartoittamiseen ja sen pohjalta laadittavan toimintakonseptin rakentamiseen.

Lisäksi kansallisella rahoituksella toteutettiin akuuttiin koronatilanteeseen liittynyt hanke. Siinä tarjottiin yrityksille neuvontaa ja tietoa tarjolla olevista tukimuodoista.

Pirkanmaan liiton rahoituksella oli vuonna 2020 käynnissä yhteensä 19,5 miljoonan euron hankevolyymi, yhteensä 45 hanketta.

Maakuntahallitus sai maanantain kokouksessa tilannekatsauksen Pirkanmaan liiton rahoittamista hankkeista tiedoksi.

Lisätiedot:

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kaikki artikkelit