Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto kiirehtii Tampereen henkilöratapihan investointeja

| Edunvalvonta, Maankäyttö ja luonnonvarat, Pirkanmaan liitto

Tampereen ratapiha on eurooppalaisella ydinverkkokäytävällä sijaitseva solmupiste, jonka toimivuus vaikuttaa Suomen koko rataverkon käytettävyyteen.

Väylävirastossa on valmistunut Tampereen henkilöratapihan kehittämisen ratasuunnitelma. Pirkanmaan liitto pitää suunnitelmaa hyvin laadittuna. Antamassaan lausunnossa liitto kiirehtii suunnitelman mukaisten investointien aloittamista.

Tampereen ratapiha on eurooppalaisella ydinverkkokäytävällä sijaitseva solmupiste, jonka toimivuus vaikuttaa Suomen koko rataverkon käytettävyyteen. Ratapihan ja asemanseudun kehittämishankkeet tulee ehdottomasti sovittaa yhteen, jotta haitat niin paikalliselle kuin valtakunnalliselle liikenteelle voidaan minimoida.

Tampereen henkilöratapihan korjaus- ja uudistusinvestoinnin toteuttamisen valtion rahoituksen kustannusarvio on 110 miljoonaa euroa. Uudistus tulisi toteuttaa vuosina 2021-2026. Pirkanmaan liitto ja päärataryhmä ovat esittäneet sitä kestävän liikenteen hankkeena osana Suomen esitystä EU:n elpymistukipakettiin.

Ratapihahankkeen tavoitteena on muun muassa parantaa Tampereen henkilöratapihan toimivuutta ja matkustajien olosuhteita sekä luoda edellytykset asemakeskuksen kehittämiselle. Tampereen asemalle rakennetaan muun muassa uusi matkustajalaituri, uusi raide, uusia huoltoraiteita sekä uusitaan tekniikkaa. Samalla uusitaan nykyisten laitureiden pintarakenteet ja rakennetaan laiturikatokset.

Lisätietoja:

  • Suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen

    Vastuullani on maankäyttö- ja liikennetiimin vetäminen sekä toiminnan suunnittelu ja kehittäminen yhdessä tiimin kanssa. Erityisosaamistani on liikennejärjestelmäsuunnittelu, mutta puoleeni voi kääntyä kaikissa maankäytön, liikenteen tai ympäristön suunnittelua koskevissa kysymyksissä.

Kaikki artikkelit