Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto käynnistää uudenlaisen nuorten vaikuttajakoulun

| Pirkanmaan liitto

Haku on auki 3.8.-4.9.2023. Tavoitteena on innostaa ja tukea maakunnan nuoria pyrkimään yhteiskunnallisesti vastuullisiin tehtäviin.

Pirkanmaan liitto käynnistää syyskuussa nuorten vaikuttajakoulun. Vuoden mittaiseen koulutukseen haetaan yleisen haun kautta elokuussa. Yhteiskunnallisesti aktiivisilla nuorilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus päästä osallistumaan tämän pysyväksi tarkoitetun koulutuksen ensimmäiseen lukuvuoteen. Koulutuksen suorittamisesta annetaan todistus.

Tavoitteena on innostaa ja tukea maakunnan nuoria pyrkimään yhteiskunnallisesti vastuullisiin tehtäviin. Koulu tarjoaa katsauksen vaikuttamistyöhön yhteiskunnan eri tasoilla ja verkostoitumisen mahdollisuuden. Syntyneet kontaktit kantavat tulevaisuuteen.

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu ensisijaisesti toisen asteen opiskelijoille, valmistuneille tai korkeakouluopintonsa aloittaneille tai muutoin yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille.

Osallistujat tutustuvat yhden lukuvuoden aikana erilaisiin vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja tuloksiin. Koulutus toteutetaan mm. vierailuina. Käsiteltävinä aiheina ovat muun muassa päätöksenteko eduskunnassa, maakunnassa, kunnissa, järjestöissä ja Euroopan unionissa. Lisäksi tutustutaan mediaan ja elinkeinoelämään.

Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, elinkeinoelämän edustajat, valtiollisen tason vaikuttajat sekä Pirkanmaan liiton asiantuntijat.

Koulutukseen otetaan vuosittain noin 15–20 nuorta. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton ja se on osa Pirkanmaan liiton vaikuttamisen toimintaa.

Haku on auki 3.8. - 4.9.2023.

Hakulomake löytyy tämän linkin takaa.

Lisätiedot:

  • Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen

    Johdan Pirkanmaan liittoa ja maakunnan tulevaisuuden valmistelua. Johdan maakunnan edunvalvontaa ja yhteistyötä Euroopassa, Suomessa ja Pirkanmaalla. Tavoitteenani on kestävästi menestyvä kansainvälinen Pirkanmaa. Vastaan tuloksistamme maakuntavaltuustolle ja maakuntahallitukselle.

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit