Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto johdattelee valtion toimitilaverkkouudistusta maakunnassa

| Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Projekti toteutetaan vaiheittain. Vuonna 2024 suunnittelu on alkanut Pirkanmaan lisäksi Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Lapissa, Satakunnassa ja Uudellamaalla.

Valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistuksen tavoitteena on vastata muuttuvan toimintaympäristön tarpeisiin kokoamalla käyntiasiointia julkisen hallinnon yhteisiin asiakaspalvelupisteisiin ja tiivistämällä valtionhallinnon toimitilaverkkoa. Palveluiden lähtökohtana ovat kattavat sähköiset asiointipalvelut, joita käyntiasiointi täydentää. Käyntiasiointi turvataan tulevaisuudessakin, mutta tehokkaalla tavalla.

Projekti toteutetaan vaiheittain. Vuonna 2024 suunnittelu on alkanut Pirkanmaan lisäksi Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Lapissa, Satakunnassa ja Uudellamaalla. Maakunnan liitot koordinoivat maakunnallisten projektiryhmien toimintaa.

Pirkanmaan projektiryhmän puheenjohtajana toimii aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen ja sihteerinä suunnittelija Marianne Koski Pirkanmaan liitosta. Projektiryhmässä ovat mukana maakunnassa toimivat valtion viranomaiset sekä kuntien ja hyvinvointialueen edustus. Työ on alkanut nykytilan kartoituksella ja seuraavaksi hahmotellaan tavoitetilaa vuodelle 2030. Projektin on määrä valmistua tämän vuoden lokakuun loppuun mennessä.

Kaikki artikkelit