Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitto iloitsee lähijunaliikenteen loppuvuoden rahoituksesta

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto

Pirkanmaalla avautui vuoden 2019 joulukuussa 25 uutta lähijunayhteyttä palvelemaan arkiliikenteen tarpeita.

Maan hallitus tiedotti tiistaina 25.5. kuluvan vuoden kolmannesta lisätalousarviosta. Se julkistetaan kokonaisuudessaan ja annetaan eduskunnalle torstaina 27.5.

Esitys pitää sisällään myös liikennehankkeita, joista yksi on lisäpanostus henkilöjunaliikenteen ostoihin. Henkilöjunaliikenteen ostoihin lisätään koko maassa 11 miljoonaa euroa koronatilanteen pitkittymisen vuoksi.

- Tämä on tärkeää alueellisesti Pirkanmaalle ja Tampereen seudulle. Esitys lähijunaliikenteen lisärahoituksesta tarkoittaa käytännössä junaliikenteen jatkumista myös aiemmin ilmoitetulla optiokaudella 1.7.-31.12.2021, toteaa Pirkanmaan liiton edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela. Tämä tukee maakunnan ja kuntien tavoitetta lähijunaliikenteen edistämisessä.

Mistä kyse:

Pirkanmaalla avautui vuoden 2019 joulukuussa 25 uutta lähijunayhteyttä palvelemaan arkiliikenteen tarpeita. Vuorot kasvoivat Tampereen ja Nokian, Tampereen ja Toijalan sekä Tampereen ja Mänttä-Vilppulan välillä. Osana uusia vuoroja Pirkanmaalla aloitti myös uusi M-lähijuna, joka on täydentänyt vuorotarjontaa Nokian ja Tampereen sekä Toijalan ja Tampereen välillä.

Lisätiedot:

Siirry tästä linkistä lähijunapilotin sivuille.

Kaikki artikkelit