Hyppää sisältöön

Pirkanmaan liitosta on haettu runsaasti hankerahoitusta

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset

Pirkanmaalaiset hanketoimijat ovat olleet hauissa kiitettävästi liikkeellä. Hakemuksia on tullut monipuolisesti selviytymissuunnitelman eri teemoihin.

Pirkanmaan liitolla on ollut alkuvuoden aikana auki kolme rahoitushakua, jotka kaikki ovat liittyneet Pirkanmaan alueellisen selviytymissuunnitelman - Koronasta uuteen kasvuun - toimeenpanoon.

Näissä kolmessa haussa on ollut haettavissa rahoitusta yhteensä noin 10 miljoonaa euroa.

Helmikuussa päättyi rakennerahasto-ohjelman EAKR-haku. Haun päätyttyä avattiin kansallista Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) -rahoitusta koskeva haku. Se päättyi huhtikuussa. Sen kanssa osin samaan aikaan oli auki 10.5. päättynyt REACT-EU EAKR-haku. REACT-EU-määrärahalla rahoitettavat hankkeet rahoitetaan osana Euroopan unionin koronapandemian vuoksi toteuttamia toimia.

Pirkanmaalaiset hanketoimijat ovat olleet hauissa kiitettävästi liikkeellä. Tuttujen hankehakijoiden, oppi- ja tutkimuslaitosten lisäksi myös muut toimijat ovat olleet aktiivisia hakemusten laatimisessa. Myös Tampereen seutukunnan ulkopuolelta on hankerahoitusta haettu mukavasti. Hakemuksia on tullut monipuolisesti selviytymissuunnitelman eri teemoihin.

Hakuihin on jätetty kaiken kaikkiaan 76 hakemusta ja haettu tuki on ollut yhteensä lähes 18 miljoonaa euroa. Hakemusten arviointi on vielä AKKE-haun ja REACT-EU EAKR-haun osalta kesken.

Samaan aikaan arviointien kanssa valmistellaan helmikuussa päättyneen EAKR-haun hakemuksia päätöksentekoon. AKKE-haun ja REACT-EU EAKR-haun osalta hakijoihin ollaan mahdollisimman pian yhteydessä hakemusten käsittelyn etenemisestä.

Kaikki artikkelit